fbpx

Tragédia v Opave: V jazere sa utopil šestnásťročný chlapec, hasiči cestou havarovali

Šestnásťročný chlapec sa utopil v stredu popoludní pri kúpaní vo vodách Strieborného jazera v Opave. Hasiči mali nehodu. Zdroj: Reprofoto/Blesk.cz

Šestnásťročný chlapec sa utopil v stredu popoludní pri kúpaní vo vodách Strieborného jazera v Opave. Informuje portál CNN Prima News. Zomrel po prevoze do nemocnice. Hasiči, ktorí na miesto vyrazili, mali cestou nehodu. Na križovatke im nedal prednosť osobný automobil. Ich kolízia ale nemala na chlapcovo úmrtie vplyv, uviedol hovorca opavskej polície René Černohorský.

„Chlapec sa s kamarátmi kúpal. Okolo 16:30 sa zo zatiaľ neznámych dôvodov ponoril pod hladinu a stratil sa. Svedkom sa ho podarilo vo vode nájsť a vytiahnuť na breh. Tam ho začali resuscitovať,“ povedal hovorca polície.

Dodal, že na miesto vyrazili aj hasiči s vozíkom, na ktorom mali čln.

„Išli so zapnutými majákmi. Pri prejazde jednou križovatkou ale mali nehodu. Dvadsaťdvaročný muž pravdepodobne sirénu nepočul, vošiel do križovatky na zelenú a narazil do vozíka s člnom,“ povedal Černohorský.

Hasiči potom vraj vozík odpojili. Nechali ho na mieste a pokračovali k jazeru.

„Tam dorazili už v čase, keď bol chlapec nejaký čas na brehu a dostával prvú pomoc. Hasiči na mieste zostali. Na miesto nehody sa vrátil len vodič vozidla,“ poznamenal hovorca.

Hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl uviedol, že v čase príchodu záchranárov chlapec nejavil známky života.

„Napriek všetkej snahe sa nedarilo obnoviť činnosť srdca, záchranári preto chlapci poskytli prístrojom vykonávanú masáž srdca a zahájili jeho transport do zdravotníckeho zariadenia. Lekárom urgentného príjmu ho odovzdali v stave zlyhania všetkých základných životných funkcií,“ povedal.

Opavskí policajti teraz zisťujú okolnosti oboch udalostí. Hľadajú prípadných svedkov nehody hasičského vozidla.

„Preverujeme aj topenie mladíka, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel,“ uviedol Černohorský.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie