fbpx

OTRASNÝ prípad v Anglicku: Tínedžer ZABIL 4-mesačné bábätko

Odsúdení Carl a India v prípade usmrtenia 4-mesačného bábätka- Zdroj: Facebook/Derbyshire Constabulary

Prípad, z ktorého mrazí. 16-ročný Carl Alesbrook si vypočul rozsudok v prípade vraždy iba 4-mesačného bábätka. Okolnosti ohavného skutku sú iba pre silné žalúdky. Informácie o prípade priniesol portál čas.sk.

Podľa informácií britského denníka Mirror, tínedžer Carl Alesbrook bol uznaný vinným z vraždy iba 4-mesačného chlapca. Prípad sa udial iba 7-týždňov po tom, čo sa zoznámil s matkou malého chlapčeka. O štvormesačného Elijaha Shemwella sa tínedžer staral, keď matka dieťaťa India Shemwell bola v práci. Na súde odznelo, že chlapec utrpel poškodenie mozgu alebo subdurálne krvácanie z otrasov najmenej pri troch rôznych prípadoch, ako aj 17 modrín na hrudi, chrbte a bruchu. Modriny zodpovedajú zraneniam spôsobenými držaním dospelej osoby.

Tragická udalosť sa odohrala v mestečku Belper v anglickom Derbyshire. Na súde odznelo aj, že niekoľko dní pred tým, ako bol Elijah 2. januára prevezený do nemocnice, poslal dnes už 19-ročný Carl matke dieťaťu správu na Snapchate. V správe nazval malého chlapca „k*****m“. Matka mu na to reagovala, že kúpi dojčenskú výživu. „Chová sa ako k***t, stále to vypľúva. Nepotrebuje ani prebaľovať, skontroloval som to pred 10 minútami,“ napísal jej Carl.

Na otázku sudcu, či Carla chlapec niekedy „neprimerane rozčúlil alebo podráždil“ odpovedal že „nie“ a dieťaťom by nikdy netriasol, pretože, ako uviedol Carl, „vie, čo je správne, a čo nie“. Elijahovu matku, ktorá mala v čase synovej smrti 21 rokov, opísali na súde ako „úplne neadekvátnu matku“. Dnes už 23-ročnú Indiu obvinili aj z toho, že starostlivosť o chlapca všeobecne zanedbávala a 1. a 2. januára dieťaťu nezavolala rýchlu zdravotnú pomoc. „Hoci obžaloba slečnu Shemwellovú za toto zanedbávanie Elijaha veľmi kritizuje, obžaloba netvrdí, že mu spôsobila akékoľvek zranenia,“ odznelo na súde.

2. januára o 22:33 vytočila India núdzové číslo 999 a operátorovi povedala: „Práve som sa vrátila z obchodu a moje štvormesačné dieťa nedýcha veľmi dobre a je bledé a ochabnuté.“ Podľa súdneho lekára došlo okrem otrasov aj k úderom tváre, buď v dôsledku priamych úderov alebo nárazom na nejaký povrch. Patológ na súde vypovedal, že neexistuje iné pravdepodobné vysvetlenie pre prítomnosť takýchto zranení ako napadnutie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie