fbpx

Jaskyniari našli PSA hlboko POD ZEMOU. Jeho príbeh je priam zázrak

Zdroj: Reprofoto CNN

Skupina jaskyniarov objavila psa 15 metrov pod zemou počas prieskumu jaskyne. Pes mal šťastie a teraz sa zotavuje v útulku. Píše independent.co.uk.

Nečakaný objav

Dave Jackson a Jesse Rochette z Colorada, ktorí pracujú pre firmu CaveSim, sa spolu s miestnym párom vydali preskúmať Giant Caverns („Obrovské jaskyne“) v okrese Giles. Prvý z členov skupiny, ktorý vstúpil do jaskyne, objavil psa. Podľa jaskyniarov mal zranené jedno oko a vyzeral hladný. Rochette, veľký milovník psov, okamžite zišiel dole s kúskom salámy, aby psa prilákal. Pes salámu zjedol a jaskyniari ho zabalili do všetkého, čo mali po ruke, aby ho zahriali.

Záchranná misia

Jackson a Rochette vytvorili provizórny postroj pre psa z plachty a popruhov. Celá záchrana trvala približne tri hodiny. Keď sa dostali na čerstvý vzduch, pes sa okamžite vzchopil.

Zotavenie v útulku

Majiteľ pozemku psa nepoznal, preto ho Rochette vzal na blízku veterinu. Odtiaľ bol pes prevezený do útulku v okrese Giles, kde sa zotavoval a dostával veľa maškŕt. Aj keď pes nemal zlomené kosti, potreboval pomoc s pohybom zadných nôh. Očakávalo sa, že sa čoskoro zotaví s pomocou liekov, odpočinku a výživy.

Teraz hľadá majiteľa

V pondelok útulok oznámil, že pes, ktorého pomenovali Sparsy, je zázrakom. Momentálne hľadajú jeho majiteľa, no ak sa ho nepodarí nájsť, bude čoskoro pripravený na nový domov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie