fbpx

Zvrat v prípade plánovanej vraždy policajta: Svedok odhalil ŠOKUJÚCE detaily

Naľavo Policajný prezident Štefan Hamran, napravo ilustračná foto. Zdroj: Reprofoto TASR

Vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračoval proces záverečnými rečami v kauze plánovanej vraždy policajta z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky. Roman Čáni a Peter Bango čelia obžalobe za obzvlášť závažný zločin prípravy úkladnej vraždy chránenej osoby a z osobitného motívu. Informuje o tom agentúra TASR.

Plánovanie vraždy pomocou bomby

Podľa výpovede svedka, obžalovaní plánovali odpáliť bombu pomocou diaľkového ovládania, keď mal byť policajt v aute. Svedok uviedol, že sa chceli policajtovi pomstiť za opakované služobné zákroky a zistili, kde sa pohybuje, býva a aké má auto. Ku skutku nedošlo, pretože polícia zadržala Romana Čániho v súvislosti s inou trestnou činnosťou. Plán vraždy sa odhalil po tom, ako svedok oznámil svoje poznatky svojej advokátke, ktorá kontaktovala Národnú kriminálnu agentúru.

Obvinenie a popieranie viny

Polícia obvinila Romana Čániho a Petra Banga, známych najmä drogovou trestnou činnosťou, vlani v auguste. Obaja vinu popierajú. Prokurátor navrhol pre Romana Čániho, ktorý si už odpykáva trest za drogy, súhrnný trest odňatia slobody na 25 rokov. Rovnaký trest navrhuje aj pre Petra Banga, ktorý je vo väzbe.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie