fbpx

Dezorientovaná žena sa skotúľala do potoka v Lučenci, na záchranárov bola agresívna

Do miestneho potoka v Lučenci spadla 37-ročná žena. Hoci koryto nebolo hlboké, nebyť duchaprítomnosti náhodného okoloidúceho, mohla sa aj v nízkej hladine utopiť. Foto: Reprofoto/noviny.sk

Stačí aj nízka hladina vody na to, aby sa v nej človek utopil. Žena spadla do potoka a nebyť okoloidúcich, zrejme by sa utopila. So záchranármi však nespolupracovala.

Do miestneho potoka v Lučenci spadla 37-ročná žena. Hoci koryto nebolo hlboké, nebyť duchaprítomnosti náhodného okoloidúceho, mohla sa aj v nízkej hladine utopiť, píšu noviny.sk. Správala sa dezorientovane a podľa tvrdenia svedka bola pod vplyvom alkoholu. Na breh jej pomohli hasiči.

​Žene ako prvý pomohol náhodný okoloidúci. Ten si všimol, že sedí na brehu potoka. Potom však vstala, stratila rovnováhu a skotúľala sa priamo do vody. „Skočil som hneď za ňou, tam som jej držal hlavu, lebo bola pod vodou,“ potvrdil svedok.

Podľa svedka žena pôsobila dezorientovane, ako tvrdia jej známi trpí psychickými problémami a podľa svedka bola aj pod vplyvom alkoholu. Tvrdí, že ak by jej nepomohol, mohla sa aj utopiť napriek tomu, že v potoku nebola hlboká voda. Kričal aj na okoloidúcich, nech mu pomôžu, no do vody odmietali za ním ísť. Privolali však pomoc.

„Osoba ležala v koryte na chrbte. Bola naložená na board a pomocou boardu bola vynesená mimo koryto potoka a odovzdaná RZP,“ uviedol veliteľ zásahu Peter Matuška, Hasičský a záchranný zbor Lučenec.

Zásah nebol jednoduchý. Breh bol strmý a žena absolútne nespolupracovala. Prejavovala agresívitu, kládla odpor a mykala sa. Na brehu scéna pokračovala. Stále niečo vykrikovala, chcela odísť, všetkých ľudí naokolo odháňala a začala si aj vyzliekať oblečenie. Hasiči a policajti sa ju pokúšali upokojiť.

„OS ZZS vyslalo jednu ambulanciu RZP k topiacej sa 37-ročnej žene, ktorá následne záchranári transportovali do nemocnice v Lučenci,“ povedal Richard Boľješik z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie