fbpx

VIDEO: Colníci zostali V ŠOKU. Cestujúcemu sa v nohaviciach zvíjala netradičná zásielka

Čínski colníci pri kontrole zistili, že vrecká na nohaviciach, ktoré mal cestujúci na sebe, boli zabalené so šiestimi plátennými vrecúškami so sťahovacou šnúrkou a zalepené páskou. Po otvorení sa zistilo, že každá taška obsahuje živé hady všetkých druhov tvarov, veľkostí a farieb. Foto: Reprofoto, YouTube/Guardian News

Muža zastavili colníci v Číne, keď sa chcel dostať z Hongkongu do pohraničného mesta Shenzhen. Počas kontroly zostali colníci prekvapený z toho, čo sa muž snažil prepašovať.

Podľa tamojších colných úradov bol muž prichytený pri pokuse prepašovať viac ako 100 živých hadov do pevninskej Číny tak, že si ich napchal do nohavíc.

Cestovateľa zastavili colníci, keď sa snažil prekĺznuť z Hongkongu do pohraničného mesta Šen-čen, píše portál The Guardian.

„Colníci pri kontrole zistili, že vrecká na nohaviciach, ktoré mal cestujúci na sebe, boli zabalené so šiestimi plátennými vrecúškami so sťahovacou šnúrkou a zalepené páskou,“ uvádza sa vo vyhlásení. „Po otvorení sa zistilo, že každá taška obsahuje živé hady všetkých druhov tvarov, veľkostí a farieb,“ dodal.

Vo vyhlásení sa uvádza, že policajti zadržali 104 plazov, vrátane hadiariek a užoviek, z ktorých mnohé neboli pôvodom z krajiny.

Pohraniční agenti nahliadli do priehľadných plastových vrecúšok, ktoré boli naplnené zvíjajúcimi sa červenými, ružovými a bielymi hadmi. Čína je jedným z najväčších svetových centier obchodovania so zvieratami, no úrady v posledných rokoch zasiahli proti nezákonnému obchodu.

Zákony o biologickej bezpečnosti a kontrole chorôb v krajine zakazujú ľuďom privážať nepôvodné druhy bez povolenia.„Tí, ktorí porušia pravidlá, budú… zodpovední v súlade so zákonom,“ uviedli colné úrady bez toho, aby spresnili mužov trest.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie