fbpx

Sex počas menštruácie? Užite si „jazdu na červenú“ (takmer) bez rizík

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

Sexovať alebo nesexovať počas menštruácie? To je otázka, ktorá sa natíska mnohým párom a stretáva sa s rozpačitými odpoveďami. Odborníci ale tvrdia, že milovanie v tomto období prináša niekoľko výhod, avšak nezabúdajte ani na riziká.

Na jednej strane sú ľudia, ktorí tvrdia, že menštruačná fáza je najhorúcejšou časťou cyklu na zažitie rozkoše. V druhom tábore sú „menštruátorky“, ktoré radšej robia čokoľvek iné, než ako by sa mali zaoberať následným čistením krvavých škvŕn z bielizne, píše portál Well&Good.

Podľa odborníkov však určité zdravotné prínosy menštruačného sexu spôsobujú, že milostný akt bude stáť za to a môžeš odložiť akúkoľvek mrzutosť, ktorú by si pri bežnom sexe možno pociťoval.

Zdravotné výhody, aj niekoľko nevýhod

Po prvé, vedz, že počas menštruácie môžeš mať absolútne bezpečný sex bez toho, aby si sa pri partnerovi stretla s akýmikoľvek zdravotnými problémami, hovorí špecialistka na plodnosť Lucky Sekhon.

Ale ako pri každom sexe zahŕňajúcom vniknutie penisu do vagíny, stále existuje šanca na otehotnenie, hovorí Alyssa Dweck, odborníčka na sexuálne a reprodukčné zdravie. Zdôrazňuje to z dôvodu, že takmer polovica respondentov v jednom prieskume, realizovanom medzi viac ako 1 000 mužmi, si myslela, že tehotenstvo počas menštruačného sexu nie je možné.

V prípadoch sólového alebo partnerského milovania má periodický sex svoj vlastný podiel jedinečných zdravotných výhod, zhodujú sa odborníci.

Či už máš sólo alebo partnerský menštruačný sex, dosiahneš vrchol, ktorý sa skutočne počíta, hovorí sexuálna koučka a hovorkyňa Sarah D’Andrea. „Orgazmus uvoľňuje toľko hormónov potešenia,“ zdôrazňuje a poznamenáva, že tieto chemikálie vytvárajúce dobrý pocit, vrátane endorfínov, môžu zlepšiť tvoju náladu po sexe.

Okrem toho však môžu pôsobiť aj ako „protijed“ na menštruačnú nespavosť, kŕče, bolesti hlavy a iné symptómy spojené s predmenštruačným syndrómo, hovorí Sekhonová.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie