fbpx

Tu si daj POZOR na medvedicu s mláďaťom. Bola len kúsok od autobusovej ZASTÁVKY

Ilustračné foto. Zdroj: UNSPLASH/Zdeněk Macháček, FACEBOOK/Mesto Zvolen

Neďaleko obce Pečovská Nová Ves (okres Sabinov) videli medveďa, ktorý sa prechádzal v blízkosti autobusovej zastávky. Navyše nebol sám, prišiel aj s mláďaťom. Ďalšieho si všimli pracovníci pri ťažbe dreva pri Dúbrave na Spiši. Obce o tom informujú na sociálnej sieti.

V utorok (9.7.). napísali oznámenie na facebookovej stránke obce. “Pred malou chvíľou bolo viacerými občanmi našej obce nahlásené, že v časti obce na ul. Rómskej, konkrétne v blízkosti autobusovej zastávky, v smere na Ľutinu, bol spozorovaný medveď s mláďaťom,” napísala obec.

Ako píšu, túto informáciu posunuli kompetentným orgánom a obyvateľov vyzvali na obozretnosť pri výletoch a prechádzkach v danej lokalite.

Ďalší bol aj pri ťažbe dreva

Na výskyt medveďa upozornila aj obec Dúbrava (okres Levoča).“Obecný úrad v Dúbrave upozorňuje občanov obce, hlavne hubárov a turistov, na výskyt medveďa hnedého v lokalite “Kríž”,” napísala na sociálnej sieti.

Priblížili, že zviera videli pri ťažbe dreva. “Môže sa nachádzať aj v okolitých porastoch. Vyzývame preto k opatrnosti pri pohybe v lese a vyhýbajte sa hlavne húštinám,” dodala obec.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie