fbpx

Seniora pobodalo DVADSAŤ ôs. Skončil na urgentnom príjme

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com
Na záchranu šesťdesiatšesťročného muža, ktorého v lese, v českom okrese Bruntál pobodali osy, vyrazili v stredu popoludní moravskosliezski záchranári. Stav muža bol natoľko vážny, že musel byť prevezený do nemocnice, informujú novinky.cz.

K neobvyklému úrazu došlo neďaleko Hynčíc, čo je časť Mesta Albrechtice, po 13. hodine. Podľa hovorcu záchranárov Lukáša Humpla pobodalo seniora asi dvadsať ôs.

„U muža sa rozvinul kolapsový stav s nevoľnosťou, nutný bol rýchly kvalifikovaný lekársky zásah,“ uviedol.

Problémom bolo, že hmyz napadol muža v neprístupnom teréne. „Posádka vrtuľníka vykonala rekognoskáciu terénu a k postihnutému vysadila lekára s pomocou palubného žeriava,“ doplnil. Hovorca potvrdil, že muž bol vo vážnom ohrození.

„Lekár zabezpečil prvotnú odbornú pomoc a stabilizáciu pacienta, ktorého potom hasiči pomocou štvorkolky prepravili k sanitnému vozidlu, čakajúcemu na prístupnom mieste,“ informoval Humpl. V sanitke záchranári muža v rámci prednemocničnej neodkladnej starostlivosti ošetrili a následne previezli na urgentný príjem krnovskej nemocnice.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie