fbpx

V SLOVENSKÝCH minerálnych prameňoch našli nebezpečné BAKTÉRIE

Ilustračný obrázok. Zdroj: pixabay.com

Pobyt v prírode počas horúcich dní vie spríjemniť aj chladná voda priamo z prameňa. Ak zvykneš piť zo studničiek a minerálnych prameňov, mal by si byť obozretný. V troch zdrojoch na Kysuciach boli objavené nebezpečné baktérie, informuje zilinak.sk.

 

Z prírodných prameňov čerpajú vody aj slovenské mestá. Na Kysuciach sa však v týchto zdrojoch vyskytli v minerálnych prírodných prameňoch nebezpečné baktérie.

 

Mesto Čadca na svojom webe upozorňuje občanov aj návštevníkov, aby nepožívali vodu z prameňa na Rázusovej ulici, v Bukove pri kaplnke ani z Bukovského minerálneho prameňa, ľudovo nazývaného vajcovka. Kvalita vody z týchto zdrojov nezodpovedá normám stanoveným vyhláškou Ministerstva zdravotníctva.

 

Mesto informuje, že „z vykonaných rozborov, ktoré mesto dalo vyhotoviť oprávnenej organizácii, bolo zistené, že voda u všetkých troch prameňov obsahuje Črevné enterokoky, Koliformné baktérie a Escherichia coli.

 

Tiež uvádza, že Črevné enterokoky vylučujú použitie takejto vody na pitie a Koliformné baktérie spôsobujú žaludočné problémy, bolesti hlavy a dlhodobé zdravotné problémy. Mesto vyhlasuje, že pitie vody v týchto oblastiach je len na vlastné riziko.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie