fbpx

ÍSŤ či NEÍSŤ? Nevieš sa rozhodnúť či ísť na DOVOLENKU? 5 dôvodov, prečo by si mal

Dovolenka by mala byť neoddeliteľnou súčasťou pracovného života. Zdroj: Unsplash

Ak patríš medzi workoholikov, ktorí sa nevedia od práce odstrihnúť ani na jediný deň, prinášame ti niekoľko dôvodov, prečo by si mal svoje rozhodnutia minimálne prehodnotiť.

Práca síce šľachtí, ale na podávanie dostatočného pracovného výkonu je potrebný aj pravidelný oddych. Pri prepracovanosti, ignorovaní možnosti relaxu na dovolenke riskujete viaceré zdravotné problémy, mimo iných aj tzv. „syndróm vyhorenia“. Dovolenka by preto nemala byť luxusom, ale nutnosťou, píše portál zdravie.sk.

1. Viac dovolenky = dlhší život

Vyplýva to zo štúdie Framingham Heart Study, ktorá roky sledovala tisíce mužov. Dovolenka, pracovné voľno a voľnočasové aktivity – to sú najlepšie možnosti, ako si oddýchnuť od stresu každodenného života. Pravidelná každoročná dovolenka môže znížiť riziko úmrtia takmer až o 20 percent.

2. Zvýšená produktivita práce

Cítil si už, že po návrate z dovolenky si v práci oveľa produktívnejší, máš nové nápady a dokážeš sa na veci pozrieť aj z iného uhla? Dni voľna fungujú podobne ako spánok, keď sa človek nesústredí na prácu. Môže to priniesť lepšie riešenia problémov a kreatívne nápady. Naopak, ak si voľno v práci nevezmeš, je väčšia pravdepodobnosť vzniku ochorenia a práceneschopnosti.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie