fbpx

TikTokom sa šíria výzvy na celibát. Čo s tebou urobí štvrť roka bez sexu?

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK/pressfoto

Oslava dobrovoľného celibátu je na TikToku horúcim trendom, ku ktorému sa pridávajú aj celebrity ako Lady Gaga alebo Lenny Kravitz. Spevák a muzikant ho vyzdvihuje ako vzpruhu pre duševné zdravie, ktorá človeku vyčistí hlavu a zlepší rozhodovacie schopnosti. Ako je to však v skutočnosti?

Dočasná absencia sexu

Odborníčka na sex a vzťahy Jana Hockingová sa rozhodla, že to na tri mesiace vyskúša a svoju skúsenosť zdieľala online. Čo jej dočasná absencia sexu priniesla a vzala? O svojom experimente, počas ktorého sa nevzdala randenia, ale iba sexu, napísala článok pre The New York Post.

Napriek tomu, že zo začiatku mala pochybnosti, pretože horúce posteľné hrátky považuje za jeden z najlepších spôsobov pre ventiláciu stresu, vytýčila si dobu 12 týždňov, počas ktorých sa rozhodla žiť bez sexu. A za tú dobu zistila pár zaujímavých vecí.

Oddelenie zrna od pliev

„Prvá vec, ktorú som si všimla, bolo, koľko mužov dnes považuje sex na prvých schôdzkach za samozrejmosť. Úprimne by ma skoro urazilo, keby sa oň aspoň nepokúsili, ale ich šok po tom, čo som povedala nie, bol až komický,“ napísala Hockingová.

Niektorí jej nápadníci sa ale nenechali odradiť, ani keď nastúpila do taxíka a odišla domov, a posielali jej „smädné“ textovky ako „Si si istá?“ alebo „To ako vážne? Poďme si trochu užiť.“ Lenže, ako dodáva, títo páni dúfali v rýchlu akciu a nič viac, pretože už sa jej nikdy neozvali. Na rozdiel od iných, s ktorými je stále v kontakte. Bravo, páni!

Pomerne očakávaným vedľajším efektom experimentu bola pre vzťahovú expertku sexuálna frustrácia, keď ju podľa jej slov „vzrušil aj závan vetra v tej správnej oblasti“. A donútil jej pýtať sa, prečo sme naprogramovaní na to, chcieť niečo, o čom vieme, že to nemôžeme mať. „Neviem, prečo ľudia hovoria, že celibát cibrí myseľ. Ja som nemohla myslieť na nič iné ako na sex,“ dodáva.

Viac sebavedomia

Na druhú stranu ale Hockingová priznala, že byť osobou, ktorá má opraty svojho sexuálneho života pevne v rukách, jej posilnilo sebavedomie a pocit sexuálnej tenzie nazýva „skvelým“.

Podľa nej čakanie celý zážitok iba zlepšuje. „Teda nie hneď ten prvý, to bola celkom rýchlovka. Ale druhýkrát to za to čakanie naozaj stálo,“ vysvetľuje.

Žiadne rozptýlenie

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie