fbpx

V Rimavskej Sobote sa zabarikádoval v byte invalid na vozíku. Vyhrážal sa samovraždou

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Bratislavský kraj, FOTO TASR/Adriána Hudecová

Muž na invalidnom vozíku sa sám zabarikádoval v byte na sídlisku v Rimavskej Sobote, kde sa aj vyhrážal samovraždou. Do bytu odmietal kohokoľvek vpustiť. Podľa susedov s ním boli problémy už aj v minulosti. Navyše chodievali za ním pochybný ľudia a spomenuli aj drogy, či alkohol. Informuje o tom portál noviny.sk.

Zasahovali 2-krát

Všetky záchranné zložky zasahovali na tejto adrese až 2-krát. Hasičov, policajtov, aj záchranárov sem prvýkrát vysielali krátko po pol dvanástej predpoludním. Podľa zdroja TV JOJ si chcel mladý muž siahnuť na život.

„Zrazu bol veľký krik. Celým činžiakom sa ozýval krik chlapa. Údajne si chcel ublížiť, chcel vyskočiť, niečo také sa povrávalo,“ komentoval sused.

Záchranári mu ale ihneď pomôcť nevedeli, do bytu ich totiž nepustil. Spoza dverí vykrikoval, aby všetci odišli. Hasiči prišli s plošinou a boli pripravení vojsť cez balkón. „Údajne sa nevedeli dostať dnu, k tomu pánovi, asi sa zabarikádoval, nechcel ich pustiť,“ pokračoval sused.

Muž na invalidnom vozíku nakoniec dvere otvoril a vyzeralo to tak, že bude všetko v poriadku. Na mieste preto zostali iba záchranári. Po niekoľkých minútach ale opäť začali problémy. „Nakoniec sa znova zabuchol a musela prísť ďalšia policajná hliadka policajná,“ dodal sused.

Príbuzný tohto muža mal našťastie kľúče. Podarilo sa mu odomknúť a hasičom sa podopreté dvere podarilo vytlačiť. Agresívneho muža spacifikovala pohotovostná motorizovaná jednotka.

„Tridsaťtriročný muž bol prevezený do nemocnice v Rimavskej Sobote s poruchou psychiky a správania,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. „Policajti asistovali záchranárom aj počas jeho prevozu do nemocnice,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie