fbpx

Premiéri Slovenska a Ukrajiny si porozumeli. Absolvovali dohodnutý telefonát

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (vľavo) a predseda vlády Ukrajiny Denys Šmyhaľ. Zdroj: TASR/František Iván

Predseda vlády SR Robert Fico absolvoval dnes telefonický rozhovor s predsedom vlády Ukrajiny Denysom Šmyhaľom. Premiér Fico opätovne potvrdil ponuku slovenskej vlády hospitalizovať na Slovensku detských onkologických pacientov z Kyjeva. Informuje v správe Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Predsedovia vlád oboch štátov sa dohodli, že technický prevoz a následnú hospitalizáciu zabezpečia ministri zdravotníctva. Robert Fico poďakoval Denysovi Šmyhaľovi za podporu, ktorú od ukrajinského premiéra opakovane obdržal po atentáte na jeho osobu.

Premiéri sa ďalej dohodli, že vlády si v krátkom čase vymenia hodnotenie plnenia záväzkov prijatých na spoločnom rokovaní slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach a začnú aj prípravu ďalšieho spoločného rokovania vlád.

Ukrajinský premiér taktiež pozval slovenskú vládu na rokovanie na území Ukrajiny. Predbežne by sa malo konať v druhej polovici septembra alebo začiatkom októbra.

Obaja premiéri sa zhodli, že spoločné rokovanie vlád môže byť výbornou príležitosťou na otvorený dialóg o celom okruhu otázok.

Slovensko podporuje aj vstup Ukrajiny do Únie. Predseda vlády Robert Fico taktiež zablahoželal Ukrajine k otvoreniu rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ. Slovenská vláda je pripravená poskytnúť ukrajinskej vláde technickú pomoc pri týchto negociáciách.​

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie