fbpx

SHMÚ varuje: Tento kraj zasiahnu rekordné teploty – až 37 °C. Priprav sa na horúci týždeň

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Alexandr Eremin, Vecteezy/dao_kp20226443

syDruhý júlový týždeň prináša do Nitrianskeho kraja mimoriadne horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred extrémne vysokými teplotami na svojom oficiálnom webe, informuje nitrak.sk.

V pondelok 8. júla platili pre časť Nitrianskeho kraja výstrahy prvého stupňa. V okresoch Nové Zámky a Levice sa očakávali teploty okolo 33 °C v tieni. To už predstavuje zvýšené riziko pre zdravie ľudí a možnosť vzniku požiarov.

V utorok 9. júla meteorológovia predpovedajú horúčavy až 35 °C pre okresy Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Komárno a Levice. Pre okresoch Topoľčany a Zlaté Moravce platí prvý stupeň výstrahy kvôli očakávaným teplotám medzi 33 a 34 °C.

V stredu 10. júla sa očakáva zvýšená výstraha druhého stupňa pre všetky okresy okrem nitrianskeho. Teploty môžu dosiahnuť až 37 °C.

Vo štvrtok 11. júla zostane situácia podobná. Pre okresy Komárno, Nové Zámky a Levice platí druhý stupeň výstrahy s očakávanými teplotami 35 až 37 °C. V okresoch Zlaté Moravce a Topoľčany je vyhlásený prvý stupeň výstrahy, kde teploty môžu dosiahnuť až 34 °C. V nitrianskom a šalianskom okrese zatiaľ výstraha vydaná nebola, ale teploty by tam tiež mali prekročiť 30 °C.

Pri vysokých teplotách je dôležité dodržiavať pitný režim a obmedziť pobyt na slnku. Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať najmä starším ľuďom a citlivým osobám, ktoré môžu mať väčšie problémy zvládať horúčavy. Dávajte pozor aj na deti a domácich miláčikov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie