fbpx

V tejto dovolenkovej destinácii ti hrozí BIZARNÁ pokuta. Za hádku s partnerom môžeš zaplatiť 4-tisíc eur

V Chorvátsku môžete dostať absurdnú pokutu. Zdroj: Freepik

Partnerské hádky nás stoja mnoho nervov i energie, na Jadrane je k nim nutné pripočítať tučné pokuty, ktoré hrozia v destináciách, ktoré sú medzi Slovákmi veľmi obľúbené. Informuje web tn.cz.

Destinácia ako Split či Dubrovník vám môžu naúčtovať naozaj mastnú pokutu za antisociálne správanie, čo môže byť aj partnerská hádka. Pokuta vyjde až na štyri tisíc eur, upozorňuje web Daily Star.

Za to, že vo vašom vzťahu nie je všetko harmonické, teda môžete okrem trápenia zaplatiť skutočne vysoký účet.

Hrozbu vysokých pokút v Chorvátsku pre TN.cz potvrdzuje aj hovorca Asociácie cestovných kancelárií (ACK) Jan Papež.

„Oficiálne síce nie je nikde nič o pokutách za partnerské hádky uvedené. Ide skôr o to, že si niekto takýto spor môže vyložiť ako narušenie verejného poriadku,“ vysvetľuje Pápež.

„Zákon je samozrejme vždy ohybný a keď chcete niekoho potrestať, využiť je možné rôzne paragrafy. Ľudia by si teda mali dávať pozor, aby žiadnym spôsobom nenarušovali verejný poriadok,“ upozorňuje hovorca ACK.

„Celú tú záležitosť ale nevnímam ako čisto chorvátsky problém. Aj v iných populárnych destináciách sveta sú miestni ľudia na turistov zaťažení. A políciu žiadajú o prísnejší postup,“ uvádza Pápež.

„Turisti by si preto mali dávať väčší pozor na to, ako sa správajú. A ak sa už dostanú do konfliktu s políciou, môže pomôcť poistenie, ktoré pokrýva zabezpečenie právnych služieb na cestách,“ upresňuje odborník.

Veľakrát potom podľa neho stačí ženy a mužov v uniformách upozorniť, že vec budete riešiť s právnikmi.

„Oni potom dokonca môžu kvôli obavám z problémov od udelenia pokuty vycúvať,“ dodáva Pápež.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie