fbpx

HOROR na letisku v Prahe: Dlhé hodiny čakania a neistota!

Zdroj: Unsplash, X/Prague Airport

Meškajúce lietadlá už pár dní spôsobujú vrásky na čele nielen dovolenkárom cestujúcim za vytúženým oddychom. Turisti, ktorí mali v pondelok (8.7.) ráno odletieť do bulharského Burgasu stále čakajú na pražskom letisku, píšu tvnoviny.sk.

Lietadlo, ktorým mali dovolenkári odletieť v pondelok ráno do bulharského letoviska Burgas z pražského letiska nevypravili. Turisti tak už niekoľko hodín čakajú na letisku. „Trčíme na letisku v Prahe, už sme tu päť hodina sme bez pomoci. Volali sme cestovku, bolo nám povedané, že volajú, skúšajú… Mali sme odletieť o ôsmej, nikto s nami nekomunikuje,“ uviedla okolo 14. hodiny jedna z cestujúcich pre tn.cz.

Podľa hovorkyne pražského letiska Václava Havla Kláry Divíškovej je problém v tom, že lietadlo nepriletelo z Burgasu do Prahy kvôli technickej poruche. Podľa jej slov však mali cestujúci obdržať informácie, že sa rieši náhradné spojenie. „Aktuálne by už mali byť všetci cestujúci informovaní,“ uviedla Divíšková. Cestujúci tak majú teraz na výber z dvoch možností – buď si počkajú na nasledujúci let najmenej ďalších 12 hodín alebo na dovolenku neodletia vôbec.

Zo štyroch lietadiel, ktoré sme dnes vypravovali, malo jedno technickú poruchu. Letecká spoločnosť sa rozhodla, že lietadlo neodletí a od tej chvíle nasleduje štandardný postup, keď sa ako cestovná kancelária snažíme zariadiť náhradný let, čo v tomto dátume nie je jednoduché,“ uviedol Aleš Kotek z Českého kormidla.

Dodal, že najbližšie voľné lietadlo, ktoré sa im podarilo nájsť, stojí v Nemecku a „práve ho pripravujú na odlet“. To však znamená, že najskorší čas odletu z Prahy je v utorok (9. 7.) asi okolo 3. hodiny nadránom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie