fbpx

Slováci sa dnes najradšej sobášia v stodole. Svadby vyjdú na tisíce eur

Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com

Svadobné rozpočty sa každoročne zvyšujú, a to aj o desiatky tisíc eur. Za posledný rok stúpli predovšetkým ceny kvetov, prenájmu priestorov a cateringu. Tie najskromnejšie svadby s obradom na radnici a obedom pre najbližších sa dajú usporiadať za pár stoviek eur. Väčšina párov však volí variant niekoľkodňového stretnutia s prespaním. Taká svadba vyjde aj na desaťtisíce, informujú novinky.cz.

 

Svadobná koordinátorka Martina Dostálková povedala, že najčastejšie svadby sú s päťdesiatimi až sedemdesiatimi hosťami a ich rozpočet sa pohybuje od 7 000 € do 15 000 €.

 

Soňa s Martinom mali šťastie. Trojdňová svadba so sto hosťami ich vyšla na „iba“ 5 500 €. Ušetrili za prenájom miesta a čiastočne aj za catering. „Martinovi rodičia majú veľký statok v južných Čechách, takže sme si s prenájmom nerobili hlavu a svadba sa konala tam. Máme aj šikovných kamarátov, ktorí vedia výborne variť. Tí nám zaobstarali hostinu,“ oznámila Novinkám Soňa Holeňová.

 

Aj napriek zázemiu v dome rodičov si pri tomto počte hostí museli prenajať napríklad chladničky a lavice na sedenie, mobilné toalety, riad, zaplatiť za služby fotografa a prenájom stánku s kávou. Tí, čo nemajú také možnosti, ako na zásadných položkách svadobného rozpočtu ušetriť, a chcú väčšiu svadbu, by si mali pripraviť aspoň 8 000 €.

 

Náklady sa odvíjajú od počtu hostí

Výšku svadobného rozpočtu určuje predovšetkým počet hostí. Preto by práve ten mal byť prvou vecou, ​​na ktorej sa snúbenci dohodnú. Najväčšími položkami vo svadobnom rozpočte sú prenájom miesta a catering.

 

Veľmi obľúbené sú v posledných rokoch svadby v stodolách. „Skoro každá naša nevesta dnes chce mať svadbu práve tam,“ potvrdila Dostálková.

 

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie