fbpx

Vdovu po Kurtovi Cobainovi čaká oslava: Drogová a alkoholová kráľovná má 60 rokov

Na snímke Courtney Love. Zdroj: X/ faye ☆

Americká speváčka a herečka Courtney Love, ktorá je známa aj ako vdova po spevákovi Kurtovi Cobainovi, oslávi 9. júla okrúhle 60. narodeniny. Časopis Rolling Stone ju označil za „najkontroverznejšiu ženu v histórii rocku“.

Courtney Love je speváčka, gitaristka, herečka, ale aj kontroverzná celebrita, ktorá v utorok 9. júla bude mať 60 rokov. V skupine Hole pôsobila ako gitaristka a speváčka. Zahrala si vo viacerých filmoch, medzi najznámejšie patria snímky Miloša Formana Ľud verzus Larry Flynt a Muž na Mesiaci. Známou sa stala aj ako manželka lídra dnes už kultovej skupiny Nirvana Kurta Cobaina, ktorý spáchal samovraždu.

Okrem albumov a filmových rolí ju totiž preslávili aj početné súdne opletačky okolo drog a alkoholu. V roku 2006 vydala vdova po frontmanovi kapely Nirvana Kurtovi Cobainovi pod titulom Dirty Blonde svoje denníky, v ktorých sama seba vidí ako niekdajšiu vulgárnu, bláznivú, opitú a sfetovanú punkerku.

Courtney Love, rodným menom Courtney Michelle Harrisonová, sa narodila 9. júla 1964 v San Franciscu. Po rozvode rodičov vyrastala v rôznym komunitách hippies v americkom Oregone, v ktorých sa pohybovala so svojou matkou. Nejaký čas prežila aj na Novom Zélande. Už v 15-rokoch sa osamostatnila a precestovala Spojené štáty americké (USA), Anglicko či Írsko.

Pracovala ako striptérka

Po návrate do USA sa v Portlande, kde sa živila aj ako striptízová tanečnica, zoznámila s hudobníkom Rozzom Rezabekom zo skupiny Theatre of Sheep. Po rozchode s ním sa usadila v San Franciscu, kde pôsobila vo vtedy začínajúcej kapele Faith No More, v ktorej však vydržala len krátky čas a opäť sa vrátila do Portlandu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie