fbpx

VIDEO: Premiér Fico sa vracia do práce. Navštívil poľnohospodárske družstvo v Slovenskej Novej Vsi

Na snímke zľava minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Andrej Gajdoš a podpredseda SPPK Emil Macho pózujú v žite počas žatvy na poľnohospodárskom družstve Agro Voderady v obci Slovenská Nová Ves v okrese Trnava v pondelok 8. júla 2024. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Predseda vlády Robert Fico sa vrátil k pracovným povinnostiam. Dnes dopoludnia navštívil poľnohospodárske družstvo v Slovenskej Novej Vsi, kde sa oboznámil s priebehom tohtoročnej žatvy. Informuje o tom portál topky.sk.

Premiér mal svoj prvý príhovor na verejnosti od atentátu v piatok (5. 7.) počas celonárodných osláv výročia príchodu Cyrila a Metoda na bratislavskom hrade Devín.

Okrem toho sa Fico cez víkend prostredníctvom sociálnej siete vyjadril ku konfliktu na Ukrajine, keď napísal, že podporuje okamžité prímerie na Ukrajine a začiatok mierových rokovaní za účasti Ukrajiny, Ruskej federácie, USA, Číny a EÚ. Konflikt na Ukrajine podľa neho nemá vojenské riešenie.

Fica postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Streľbou zblízka mu páchateľ činu spôsobil viaceré vážne zranenia, z ktorých sa liečil.

V tomto období sa premiér vracia k pracovným povinnostiam. Dnes sa zúčastnil žatevného dňa v Slovenskej Novej Vsi v podniku Agro Voderady, kde sa informoval o priebehu žatvy. Zúčastnil sa tam spoločne s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom. Prítomní boli aj zástupcovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a miestnych farmárov.

Podľa svojich slov prišiel na družstvo preto, že ako predseda vlády sa musí zaoberať aj tým,„ako budú naplnené sýpky.“ „Bol by som nerád, keby sme opäť špekulovali na tému, prečo má predseda vlády či minister pôdohospodárstva chodiť po slovenských pôdohospodárskych podnikoch,“ vyhlásil.

Na brífingu hovoril tiež o nižších výnosoch z úrody. Klimatická zmena je podľa neho realitou, čo dokazuje skorý začiatok žatvy. Spomenul aj problémy s vyplácaním priamych platieb poľnohospodárom. „Pozdravujem babrákov z minulej vlády za to, že nám takéto dedičstvo zanechali,“ odkázal. Poľnohospodárom poďakoval za ich prácu a zablahoželal im k žatve.

Potom už premiér, ktorý si pri chôdzi pomáhal barlou, avizoval pauzu v tlačovom vyhlásení. Chcel si totiž urobiť tradičnú fotku v obilí a potom vzhľadom na zdravotný stav odísť. „Nie som ešte celkom pripravený na dlhé státie,“ vysvetlil svoj skorší odchod. Fotka však musela byť.

„Ja chcem fotku v žite, mne to nepríde smiešne. Ja som z vidieka, mne obilie vždy voňalo, mne pole vždy voňalo,“ povedal. Brífing následne už pokračoval bez neho.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie