fbpx

AKTUÁLNE: Rusko zasiahlo DETSKÚ NEMOCNICU v Kyjeve, hlásia desiatky mŕtvych

Na snímkach zábery z útoku Ruska na Ukrajinu. Pri masívnom útoku zasiahli aj detskú nemocnicu. Zdroj: TASR/AP, X/@JayinKyiv

Najmenej 20 ľudí prišlo o život po tom, čo Rusko spustilo masívny raketový útok na mestá po celej Ukrajine, uvádzajú úrady.

V hlavnom meste Kyjeve zahynulo pri ojedinelom útoku počas dňa najmenej sedem ľudí. Starosta mesta uviedol, že detská nemocnica bola zasiahnutá raketovým útokom a bola evakuovaná.
Šéf vojenskej správy v stredoukrajinskom meste Kryvyj Roh uviedol, že tam prišlo o život najmenej 10 ľudí, z toho traja v meste Pokrovsk na východe Ukrajiny.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý je na návšteve Poľska, uviedol, že Rusko vypálilo približne 40 rakiet na ciele po celej krajine. Zelenskyj, ktorý má odcestovať do USA na tohtotýždňový samit NATO vo Washingtone, povedal, že Rusko „masívne zaútočilo“ na Ukrajinu.

„Rôzne mestá: Kyjev, Dnipro, Kryvyj Roh, Sloviansk, Kramatorsk. Viac ako 40 rakiet rôznych typov. Poškodené boli obytné budovy, infraštruktúra a detská nemocnica,“ povedal. V hlavnom meste Kyjev bolo vidieť oblaky dymu, zatiaľ čo video zverejnené na sociálnych sieťach ukazovalo ničenie vnútri aj mimo detskej nemocnice Okhmadyt. Nie je jasné, či bol niekto vo vnútri zranený.

Zelenskyj však v príspevku na sociálnej sieti uviedol, že ľudia zostali uväznení pod troskami nemocnice. Dodal, že počet zranených v nemocnici Okhmadyt nie je jasný.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko pre tlačovú agentúru Reuters povedal, že bombardovanie bolo najhorším útokom na hlavné mesto od začiatku vojny. Na inom mieste Oleksandr Vilkul, šéf vojenskej správy v Kryvy Roh, zverejnil v aplikácii Telegram, že po útoku na mesto bolo zabitých najmenej 10 ľudí a 31 zranených. Povedal, že 10 z nich bolo vážne zranených.

Kryvy Roh je rodným mestom pána Zelenského a Rusko naň opakovane útočilo, odkedy vo februári 2022 spustilo rozsiahlu inváziu na Ukrajinu.

Ruské bombardovanie prichádza v čase, keď indický premiér Narendra Modi pricestoval do Moskvy na dvojdňovú štátnu návštevu Ruska, kde by mal v Kremli rokovať s prezidentom Vladimirom Putinom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie