fbpx

VIDEO: Muž kričal „Alláh akbar“ a chcel sa zapáliť, druhého policajti ratovali zo strechy

Pražská polícia mala v noci zo soboty na nedeľu plné ruky práce. Musela sa dostať do dvoch zabarikádovaných bytov, aby zachránila dvoch mužov, ktorí si chceli vziať život. Foto: Reprofoto, X/Policie CZ

Pražská polícia mala v noci zo soboty na nedeľu plné ruky práce. Musela sa dostať do dvoch zabarikádovaných bytov, aby zachránila dvoch mužov, ktorí si chceli vziať život. Obaja boli pod vplyvom drog. Jeden sa polieval benzínom a kričal Alláhu akbar (arabsky Boh je veľký), druhý chcel skočiť zo strechy.

Prvý prípad sa odohral v ulici Na Dolinách v Prahe 4. Policajtov o pol štvrtej ráno niekto privolal cez tiesňovú linku s tým, že je počuť krik muža a zvuk rozbíjajúceho sa skla. Na miesto sa dostavili policajné hliadky, ktoré zistili, že na prízemí domu je muž, ktorý sa zabarikádoval v byte, píšu novinky.cz.

„Keďže išlo o prízemný byt a cez okno bolo vidieť, že sa polieva benzínom, vykrikuje Alláhu akbar, a hrozilo, že sa zapáli, museli policajti vykonať násilný vstup do tohto bytu cez zamrežované okno a muža zadržať za použitia donucovacích prostriedkov, aby sa nezapálil,“ uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk. Nešlo o cudzinca, ale o českého občana.

Pri druhom prípade policajti zasahovali o hodinu neskôr vo Vojtešskej ulici v Prahe 1, kde niekto kričal o pomoc. „Do bytu sa ale nedalo dostať a muž na pokus o komunikáciu nereagoval, preto boli na miesto privolaní hasiči, aby ho otvorili,“ povedal hovorca.

Policajti potom vstúpili do bytu, ale nikto sa v ňom nenachádzal. V zadnej miestnosti bolo otvorené strešné okno, preto začali pátrať na streche, odkiaľ bolo stále počuť volanie o pomoc.

„Vypátrať sa ho podarilo na strešnej rímse za pomoci plošiny hasičov, kde ho dvaja policajní vyjednávači presvedčili, aby neskákal, dostali ho k sebe na plošinu a následne zviezli do bezpečia,“ dodal Daněk.

V českej metropole riešili pražskí policajti od sobotňajšej 18. hodiny do nedeľnej 6. hodiny ráno ďalších 262 udalostí oznámených na linku 158.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie