ZÁPACH z obuvi vždy potrápi nosné dierky. Môže ísť aj o zdravotný PROBLÉM

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash, Freepik

Možno to poznáš veľmi dobre. Dorazíš na návštevu a potom, čo sa vyzuješ, nevábivá „vôňa“ z tvojich topánok sa rozšíri po celom byte. Predíď spoločenskému faux pas a vyskúšaj osvedčené triky proti zápachu nôh a najmä obuvi. 

V priebehu jedného dňa môžu nohy vyprodukovať až 0,5 litra potu. A pokiaľ pot nemá kam odísť, stáva sa živnou pôdou pre baktérie. A tak vznikajú plyny, ktoré sú veľmi podobné napríklad zrejúcim syrom.

Tento problém je, bohužiaľ, nepríjemný nielen pre teba, ale aj pre okolie, ktoré je zápachu vystavené. Preto je dobré odhodiť hanbu a začať problém riešiť. Máme pre teba niekoľko dobrých rád.

Umelé vlákno vymeň za bavlnu

V mnohých prípadoch hrá veľkú rolu nevhodne zvolená obuv, píše Blesk. Radšej si priplať a kupuj vždy kvalitnú a dobre priedušnú obuv. Sleduj počasie, a pokiaľ je to možné, voľ topánky aspoň čiastočne otvorené. Pokiaľ sa ti nohy v topánkach zapotia, vyber z nich doma vložku a nechaj ju poriadne vyschnúť.

Rada, s ktorou mnoho žien nebude mať problém. A to zaobstarať si viac párov topánok na jednu príležitosť a častejšie ich striedať, aby mali možnosť dobre vyschnúť aj vyvoňať.

Nielen výber správnych a kvalitných topánok, ale aj ponožiek má vplyv na nadmerné potenie nôh a následný zápach. Všetok pot sa totiž vsiakne. Určite zabudni na tie z umelých vlákien a vyberaj bavlnené, ktoré lepšie odvádzajú pot. Siahnuť môžeš aj po ponožkách vyrobených z bambusových vlákien, ktoré neutralizujú pachy a majú navyše antibakteriálne účinky.

Určite je dobré nosiť so sebou vždy jedny náhradné ponožky a v prípade, že sa ti nohy nadmerne zapotia (napr. po športovaní), tak ich vymeň. Určite by si tiež nemal nikdy nosiť topánky naboso a napríklad aj do balerínok je potrebné si zaobstarať neviditeľné ponožky.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie