fbpx

PRIPRAVTE SA! Na Slovensko prídu horúčavy, ktoré tu dlho neboli

Čakajú nás tropické dni. Zdroj: Unsplash, reprofoto/SHMÚ

Čaká nás pekelný týždeň! Podľa predpovedí meteorológov sa teploty môžu budúci týždeň vyšplhať až na 40°C. V pondelok sa ešte vyskytnú búrky a prehánky, no v utorok už príde zmena. Jasné počasie, vysoké teploty a minimum zrážok – tak znie predpoveď na najbližšie dni, uvádzajú topky.sk.

Na Slovensko sa valí mimoriadna vlna horúčav, počas ktorej by sa mala teplota vyšplhať až na 40 stupňov Celzia, informuje portál iMeteo.sk. Môžme tak očakávať jednu z najteplejších periód tohto leta.

V nedeľu večer ešte očakávame príchod slabnúceho búrkového systému nad oblasť severozápadného Slovenska, uvádza SHMÚ. Výstrahy 1. stupňa pred intenzívnymi búrkami, ktoré môžu byť lokálne sprevádzané silným vetrom, lejakmi a krupobitím, sa týkajú Bratislavského, Trnavského, Trenčianskeho a väčšiny Žilinského kraja s výnimkou okresov Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Turčianske Teplice. Výstrahy platia aj pre okresy Nitra, Topoľčany a Šaľa.

Studený front by mal búrky na naše územie priniesť aj v pondelok, kedy sa tento front bude nad Slovenskom vlniť. Výstrahy sa rozšíria aj na severovýchodné okresy, kde bude v čase od 8.00 do 14.00 platiť výstraha prvého stupňa. Aj napriek studenému frontu nás však výrazné ochladenie nečaká, práve naopak. Zmena aj so stúpajúcimi teplotami príde už v utorok.

Teploty pôjdu až k extrémnej 40-ke

Spomínané oteplenie príde už v utorok, kedy sa v najteplejších oblastiach južného Slovenska môže teplota vyšplhať na 34 stupňov. SHMÚ preto vydáva výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami, ktorá bude predbežne platiť od 14-tej do 18-tej.

V stredu by mali teploty na území Slovenska prekročiť hranicu 35 stupňov, pričom by sme opäť na juhu Slovenska mohli miestami namerať až 37 stupňov Celzia. V ďalších dňoch bude nepríjemne horúco, keďže vplyvom zatekania teplého a vlhkého vzduchu sa očakáva veľmi dusné počasie. Vrchol vlny horúčav by mal prísť počas nasledujúceho víkendu, kedy numerické grafy predpovedajú v našej oblasti až 40-stupňové horúčavy.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie