fbpx

ZEMETRASENIE v dovolenkovej destinácii SLOVÁKOV! Hlasná rana ako z explózie

Zemetrasenie v Chorvátsku zaznamenali v blízkosti mesta Záhreb. Zdroj: X/EMSC, Unsplash

Na túto dovolenku tak skoro nezabudnú! Severné Chorvátsko v nedeľu nadránom zasiahli dve zemetrasenia. Obyvatelia Rijeky, ktorú zasiahlo jedno z dvoch zemetrasení uviedli, že ich otrasy vytiahli z postelí. Svedkovia prirovnali zvuk k hromu alebo výbuchu, píšu topky.sk.

Chorvátska seizmologická služba zaznamenala v nedeľu o 2:15 nadránom slabé zemetrasenie s magnitúdou 2,5 s epicentrom v mori asi päť kilometrov južne od ostrova Krk v severnej Dalmácii. Európsko-stredomorské seizmologické centrum (EMSC) informovalo aj o druhom zemetrasení s magnitúdou 2,4 a epicentrom tri kilometre južne od Rijeky zaznamenanom o 4:26. Otrasy pocítili aj mnohí obyvatelia a dovolenkári v severochorvátskom meste, informuje portál Dnevnik.

„Uprostred noci sa ozvala hlasná rana a zem sa dvakrát zatriasla. Pohlo sa krídlo starých dverí a zavŕzali parkety,“ uviedol jeden z obyvateľov Rijeky pre portál Danas. „Krajina sa otriasla krátko a silne. Podľa môjho odhadu boli otrasy tri,“ hovoril ďalší zo svedkov zemetrasenia. „Krátka hlasná rana, prebudila ma zo sna,“ popísal svoju skúsenosť ďalší z obyvateľov, ktorého otrasy prebudili zo spánku. Svedkovia ďalej uvádzali, že počuli zvuky hromu či výbuchu v diaľke.

Podľa dostupných informácií nedošlo k žiadnym zraneniam ani väčším škodám na majetku. V dovolenkovej destinácii, ktorá je už tradične veľmi populárna aj medzi dovolenkármi zo Slovenska, dochádza k zemetraseniam pomerne často. Oblasť sa nachádza v seizmicky aktívnej oblasti, o čom svedčalo aj masívne zemetrasenie v decembri 2020 so silou 6,4, ktoré zasiahlo okolie obce Petrinja.


Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie