fbpx

Búrky v Čechách spôsobili paniku. Na festivale sa zranilo 12 ľudí

Fotografia z miesta zásahu (Zdroj: X/Policie ČR)

Na festivale v Jihlave sa v noci na nedeľu v tlačenici pri vchode zranilo najmenej 12 osôb. Ľudia areál v panike opúšťali, keď sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu.

V Jihlave v sobotu končil 10. ročník Vysočina festu. Búrky spôsobili veľké problémy, keď vypadla elektrina, informuje portál novinky.cz.

„Po výpadku prúdu sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Po výzve usporiadateľov na opustenie stanu sa ľudia panicky hrnuli ku vchodu a došlo k zraneniu minimálne 12 osôb,“ uviedla polícia na sieti X.

Udalosť bola ohlásená krátko po sobotňajšej polnoci. Vyšli k nej všetky zložky integrovaného systému. Búrka podľa organizátorov spôsobila zhruba minútový výpadok prúdu. Následne prestali fungovať kompresory, ktoré stan dofukovali, informovala v nedeľu Česká televízia.

„Bola som úplne na opačnej strane areálu, viem len, že tam boli hasiči a sanitky, asi sa aj niekto zranil,“ povedala v nedeľu ČTK na mieste jedna z účastníčok, ktorá ráno opúšťala stanové mestečko neďaleko miesta konania festivalu. V areáli medzitým začalo upratovanie techniky, veľký nafukovací stan istil pred demontážou žeriav.

Pre Vysočinu rovnako ako pre väčšinu Čiech platila v noci výstraha pred búrkami, podľa informácií hasičov, ale v kraji žiadne iné väčšie problémy búrky nespôsobili.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie