fbpx

FOTO: Máš doma tento produkt? Môže byť NEBEZPEČNÝ

Ilustračné foto. Zdroj: Reprofoto/Soi.sk, Pixabay.com

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že na slovenskom trhu bol ponúkaný produkt, ktorý predstavuje riziko pre zdravie spotrebiteľov a je preto považovaný za nebezpečný. Tentoraz ide o digitálny multimeter, ktorý môže spôsobiť úraz elektrickým prúdom. Informácie o tomto nebezpečnom výrobku boli zverejnené na webovej stránke soi.sk

Nebezpečný produkt nesie názov „Digitálny multimeter REBEL, model: MIE-RB-838“, a pochádza z Poľska. Ide o čiernožltý prístroj určený na meranie napätia a prúdu v elektrických obvodoch. Na prednej strane multimetra je označenie CE a technické údaje.

Nebezpečný produkt. Zdroj: Reprofoto/Soi.sk

„Na zadnej strane sa nachádza typový štítok s informáciami o výrobcovi, jeho adrese a modelovom označení. Produkt je balený v kartónovom obale, avšak návod na použitie v štátnom jazyku chýba,“ uvádza SOI.

Nebezpečný produkt. Zdroj: Reprofoto/Soi.sk

SOI upozorňuje, že multimeter predstavuje riziko úrazu elektrickým prúdom. „Kovová časť konektora multimetra, určená na vytvorenie vodivého spojenia s meracím káblom, nie je dostatočne upevnená, čo pri meraní sieťového napätia spôsobuje, že na displeji sa zobrazí nulová hodnota,“ vysvetľuje príspevok.

V dôsledku týchto zistení SOI prijala opatrenia na zabránenie ďalšieho predaja tohto nebezpečného výrobku, zabezpečila jeho stiahnutie z trhu a informovala spotrebiteľov o rizikách spojených s jeho používaním.

Nebezpečný produkt. Zdroj: Reprofoto/Soi.sk

„Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku, pokiaľ možno zaistiť jeho bezpečnosť, alebo výmenu za bezpečný výrobok rovnakého typu a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ dodáva SOI. Spotrebiteľom, ktorí si tento výrobok zakúpili, inšpekcia odporúča, aby ho prestali používať.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie