fbpx

V psychiatrickej nemocnici v Pezinku horelo, podozrivého zadržali policajti (aktualizované)

Požiar v psychiatrickej nemocnici v Pezinku. Foto: TV JOJ

Požiar vznikol v piatok vo večerných hodinách na psychiatrii v Pezinku. Hasiči museli pre silné zadymenie použiť aj pretlakový ventilátor.

  • AKTUALIZOVANÉ: 6.7.2024 o 12:28

V piatok večer krátko po 19. hodine bol nahlásený požiar v psychiatrickej nemocnici v Pezinku. Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Na miesto postupne vyslali 19 príslušníkov HaZZ z hasičskej stanice Pezinok, hasičskej stanice Senec a Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislava s piatimi kusmi techniky.

Z dôvodu silného zadymenia použili hasiči aj pretlakový ventilátor. Pri udalosti sa podľa hasičov zranila jedna osoba, ktorú previezli do nemocnice. „Príčina požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal HaZZ.

Trestné stíhanie je vedené vo veci zločinu všeobecného ohrozenia v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„V jednej z izieb nemocnice bol úmyselným konaním založený požiar, v dôsledku ktorého došlo k zničeniu zariadenia izby ako aj poškodeniu chodby nemocnice,“ priblížil. Celkovú škodu spôsobenú požiarom vyčíslili na približne 40.000 eur.

„Na mieste bol v súvislosti s týmto prípadom obmedzený aj podozrivý muž, ktorý bol následne za asistencie hliadky Policajného zboru prevezený do nemocnice v Bratislave s viacerými popáleninami dolných končatín,“ dodal hovorca.

Policajtov vyslali k prevereniu oznámenia o požiari vnútorných priestorov jedného z pavilónov psychiatrickej nemocnice v Pezinku v piatok približne o 19.00 h. Na mieste zasahovalo 19 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s piatimi kusmi techniky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie