fbpx

V Bratislave si od soboty oddýchneš na ďalšom kúpalisku

Ilustračné foto, Kúpalisko Mičurin. Zdroj: Pixabay.com, Reprofoto/Bratislavskenoviny.sk

Po nedávnych problémoch s otvorením kúpaliska Mičurin v bratislavskom Starom Meste prichádza konečne dobrá správa – kúpalisko sa v sobotu 6. júla opäť otvorí pre verejnosť, informujú bratislavskénoviny.sk.

Toto obľúbené kúpalisko, nachádzajúce sa v krásnom prostredí areálu Ekoiuventy neďaleko Slavína, tento rok po prvýkrát spravuje mesto Bratislava prostredníctvom organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ). V minulosti bolo v správe ministerstva školstva.

Obyvatelia Bratislavy boli zvedaví, prečo sa otvorenie kúpaliska oneskorilo. Riaditeľ STaRZ, Ladislav Križan, vysvetlil, že aj keď 20. júna získali povolenie od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, vyskytol sa neočakávaný problém. „Pred plánovaným otvorením kúpaliska 22. júna sa objavila havária na bazénovom potrubí, čo bol dôsledok dlhodobého zanedbávania investícií. Teraz prebiehajú opravy a ak tento týždeň dopadnú testy dobre, kúpalisko otvoríme,“ uviedol Križan.

Problémy sú už vyriešené a Mičurin bude otvorený už v sobotu.

„Príďte si užiť nádherný výhľad, tieň stromov, kúsok histórie a letnú atmosféru na legendárnom bratislavskom kúpalisku na Búdkovej 2,“ oznámil dnes na sociálnych sieťach primátor Matúš Vallo. Kúpalisko Mičurin je teraz pripravené privítať návštevníkov.

Mičurin bude otvorený cez víkendy od 9:00 do 19:00 a od pondelka do piatka od 10:00 do 19:00. Tento zelený areál uprostred mesta je národnou kultúrnou pamiatkou.

Mesto získalo kúpalisko Mičurin do svojho vlastníctva v roku 2023 výmenou pozemkov s ministerstvom školstva.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie