fbpx

Horor pri návrate z Turecka: Oznámili nám, že deti nesmú do lietadla, hovorí Češka

Veľmi nepríjemný zážitok majú za sebou cestujúci, ktorí sa pred pár dňami vracali z tureckej Antalye. Zdroj: Freepik

Veľmi nepríjemný zážitok majú za sebou cestujúci, ktorí sa pred pár dňami vracali z tureckej Antalye. Na letisku im totiž oznámili, že na palubu lietadla nesmú deti do 15 rokov. Spoločnosť Smartwings vraj nemala detské letenky v systéme. Hoci sa tento problém nakoniec vyriešil, lietadlo malo aj niekoľkohodinové oneskorenie a po prílete do Prahy cestujúcich navyše čakali cez dve hodiny na svoju batožinu. A niektorí ich nedostali vôbec.

Na redakciu tn.cz sa obrátila žena, ktorá sa vracala so svojím manželom a maloletou dcérou z dovolenky v Turecku.

„Na letisko v Antalyi sme dorazili o desiatej hodine večer a potom začala naša nočná mora,“ zverila sa.

„Zhruba 30 minút sme stáli v rade na letenky a na odbavenie kufrov. Potom sme videli, ako pribehol delegát cestovnej kancelárie Fischer. Oznámil nám, že deti do 15 rokov nesmú do lietadla, že ich nemôžu v Antalyi odbaviť, že detské letenky nie sú v systému. Malo ísť o chybu v leteckej spoločnosti Smartwings, že ale na oprave pracujú,“ povedala.

Tento problém sa síce vyriešil, nepríjemnosti tým ale ešte len začali. Let mal totiž niekoľkohodinové oneskorenie.

„Na letisku bolo tak strašne ľudí, nebolo ani kam na zem s deťmi, všade preplnené. Po nejakej dobe chodenia sme našli miesto na zemi,“ popísala situáciu. Lietadlo, ktoré malo odlietať o 23:30, nakoniec vzlietlo až pred štvrtou hodinou rannou.

Poriadny šok navyše unavených cestujúcich čakal aj po prílete do Prahy.

„Čakali sme 45 minút a až potom nám povedali, že kufre budú mať oneskorenie. Začali jazdiť až po dvoch hodinách. Náš ale vôbec nedorazil,“ povzdychla si.

„Išli sme teda na reklamačnú prepážku, kde pred nami bolo plno ľudí z nášho letu s úplne rozbitou batožinou. My sme ho reklamovali úplne a teraz nám nezostáva nič iné ako čakať,“ uzavrela žena. Záver dovolenky si tak rodina z Česka príliš neužila. A nie je jediná. Do podobnej situácie sa v posledných dňoch dostalo mnoho turistov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie