fbpx

Len 11-ročný chlapec na kolobežke VPÁLIL pred auto, skončil v nemocnici

Nešťastie sa stalo v stredu popoludní v Žiari nad Hronom. Ako informuje banskobystrická polícia, 11-ročný chlapec,  ktorý viedol kolobežku s pomocným elektrickým motorčekom, vbehol vodičovi priamo pred auto. Foto: FB/Polícia Banskobystrický kraj

Chlapec išiel na kolobežke, pričom sa dostatočne nerozhliadol, či môže vojsť na vozovku. Svojím nerozvážnym konaním vbehol priamo pred auto.

Nešťastie sa stalo v stredu popoludní v Žiari nad Hronom. Ako informuje banskobystrická polícia, 11-ročný chlapec,  ktorý viedol kolobežku s pomocným elektrickým motorčekom, vbehol vodičovi priamo pred auto.

Chlapec jazdil po chodníku pri ceste, pričom sa pri vychádzaní na cestu dostatočne nepresvedčil, či môže bezpečne prejsť a nasledovala zrážka.

Chlapca previezli so zraneniami dolnej končatiny do nemocnice. Polícia ďalej uvádza, že v tomto roku evidujú v kraji 6 dopravných nehôd, pri ktorých boli účastníkmi kolobežkári. Pri týchto nehodách sa zranilo 5 osôb.

Najčastejším porušením predpisov je aj jazda viacerých ľudí na jednej kolobežke a tiež nedovolená rýchlosť jazdy po chodníkoch, kde smú ísť kolobežky len rýchlosťou chôdze.

Polícia pripomína predpisy cestnej premávky, ktoré platia pre všetkých a majú svoje opodstatnenie. Zároveň je dôležité ich dodržiavať. Elektrokolobežka nie je určená na prepravu detí alebo na jazdu vo dvojici. Takúto kolobežku môže viesť iba osoba staršia 15 rokov.

Výnimkou sú poľné cesty, lesné cesty a obytnej zóny. Zdieľanú e-kolobežku smie použiť iba osoba nad 18 rokov, e-kolobežka nemôže mať sedadlo alebo byť inak technicky upravená, po chodníku je možné ísť kolobežkou len rýchlosťou chôdze.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie