fbpx

Britský minister zahraničných vecí sa v Kyjeve stretol so Zelenským

JB 35 Kyjev - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vľavo) si podáva ruku s britským ministrom zahraničných vecí Jamesom Cleverlym počas ich stretnutia v Kyjeve 5. júna 2023. FOTO TASR/AP In this photo provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy, left, shakes hands with British Foreign Secretary James Cleverly in Kyiv, Ukraine, Monday, June 5, 2023. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)
Zdroj foto: TASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v pondelok v Kyjeve stretol s britským ministrom zahraničných vecí Jamesom Cleverlym. TASR o tom informuje podľa britskej spravodajskej stanice Sky News a denníka The Guardian.

Zelenskyj v príspevku na platforme Telegram napísal, že so šéfom britskej diplomacie diskutoval o dôležitých záležitostiach vrátane ukrajinského mierového plánu či očakávaniach Kyjeva od júlového summitu Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse.

Zároveň poďakoval Británii za pokračujúcu podporu. Pripomenul, že v uplynulých týždňoch rokoval s britským premiérom Rishim Sunakom a podarilo sa im dosiahnuť „dôležité dohody“.

Zelenskyj tiež ocenil, že Spojené kráľovstvo poskytne výcvik ukrajinským pilotom na obsluhu amerických stíhačiek F-16.

Cleverly navštívil Kyjev vlani v novembri. Povedal, že teraz „vidí v meste viac života“.

Šéf britskej diplomacie po stretnutí v príspevku na sociálnej sieti napísal, že Ukrajina sa môže spoľahnúť na podporu Británie „tak dlho, ako to bude potrebné“. „Sme s vami – kým túto vojnu nevyhráme,“ uviedol. V ukrajinskej metropole sa stretol aj so svojím ukrajinským kolegom Dmytrom Kulebom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie