fbpx

Telo autistického chlapca sa našlo na viackrát prehľadávanom mieste

Prípad šesťročného autistického chlapca Ariana, ktorý bez stopy zmizol pred viac ako dvoma mesiacmi z domu v nemeckom Elme, zostáva nevyriešený. Hoci sa v pondelok našli ostatky dieťaťa, s najväčšou pravdepodobnosťou Ariana, mnohí ľudia nechápu, ako je možné, že sa telo nenašlo skôr.

Ležalo totiž zhruba 1,5 kilometra od domu rodičov a miesto prehľadali niekoľkokrát doslova centimeter po centimetri stovky ľudí, píše portál novinky.cz. Poľovník Olaf P. bol jedným z mnohých, ktorí neúnavne pátrali po malom chlapcovi. Je mu záhadou, kde sa ostatky Ariana objavili.

„Bol som tu asi s päťsto mužmi a presne túto oblasť sme prešli štyrikrát alebo päťkrát. Náš tím pátračov tvorili policajti, hasiči a dobrovoľníci. Oblasť sme prehľadávali nielen my, ale pomáhali nám aj drony,“ popisuje pre denník Bild.

Preto je pre neho úplne nepochopiteľné, že by chlapca neobjavili. „Bol tu obrovský dav ľudí a nechápem, že sme tam toho chlapca nenašli,“ dodal. Rovnaké pochybnosti vyjadrila aj policajná hovorkyňa Sarah Mehnenová.

Mehnenová povedala pre denník Bild: „Oblasť, kde sa našli ostatky dieťaťa, bola niekoľkokrát dôkladne prehľadaná. Ak pitva potvrdí, že sa naozaj jedná o Ariana, bude úlohou vyšetrovacieho tímu zistiť, prečo sa nenašiel skôr.“

Hrôzostrašný nález pri kosení lúky

Šesťročný Arian bez stopy zmizol na konci apríla. Nepozorovane odišiel z domu v mestečku Bremervörde v Dolnom Sasku, kde ho mal na starosti jeho otec. „Chlapec sa naučil otvárať zamknuté dvere. Zrejme tak sa dostal von,“ povedal vtedy policajný hovorca týždenníku Focus. Po dieťati týždne pátrali stovky policajtov, hasičov a dobrovoľníkov. Bez úspechu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie