fbpx

VIDEO: Jedno dieťa na kolenách, druhé v nevhodnej sedačke. Opitá matka havarovala na mopede

Na snímke miesto, kde havarovala na mopede žena s deťmi. Zdroj: Policie České republiky

V českom Kráľovci na Trutnovsku havarovala matka s deťmi na trojkolesovom mopede. Pred jazdou nevynechala alkohol. Žena vycúvala z domu na príjazdovú cestu, no po niekoľkých metroch narazila do zaparkovaného auta. V krvi mala 1,01 promile alkoholu. Jedno dieťa mala na kolenách a druhé v zle umiestnenej autosedačke. Našťastie sa nikto nezranil, píše portál idnes.cz.

Nehoda sa stala v utorok 25. júna po 20. hodine medzi domami v blízkosti železničného priecestia v obci Královec.

„Z vykonaného vyšetrovania vyplýva, že vodič sa plne nevenoval vedeniu vozidla, zrejme z dôvodu požitia alkoholu pred jazdou. Ľavou časťou trojkolky narazila do zaparkovaného auta Opel, čím spôsobila škodu 20 000 korún (viac ako 800 eur),“ uviedla hovorkyňa trutnovskej polície Šárka Pižlová.

„Záznam z priemyselnej kamery ukazuje, že na mopede s ňou cestovali dve maloleté deti, ktoré neboli riadne zabezpečené. Staršia dcéra jej sedela na kolenách a mladšia bola pripútaná vzadu v nesprávne umiestnenom sedadle,“ uviedla hovorkyňa.

Moped nebol zaregistrovaný. Po tom, ako policajti vykonali dychovú skúšku, žene na mieste zakázali ďalšiu jazdu. V správnom konaní jej hrozí pokuta od 7 000 do 25 000 korún (od takmer 300 eur do viac ako 1000 eur).

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie