fbpx

VIDEO: Ruského vojaka trafil dron, kamarát ho dorazil strelou do hlavy

Ilustračná fotografia. Zdroj: Russian Defense Ministry Press Service

Iba niekoľko stoviek kilometrov od našej východnej hranice sa odohral incident pripomínajúci surovosť vojny na Ukrajine. Pri ukrajinskej obci Robotyne dron zachytil vojaka, ktorý strelou do hlavy ukončil trápenie zraneného kolegu.

Portál idnes.cz priniesol správu s videom, na ktorom ruský vojak zasiahnutý dronom v bolestiach leží na zemi, pričom jeho trápenie strelou do hlavy ukončí jeho spolubojovník. Podľa ukrajinského analytického projektu DeepState, ktorý video priniesol, ide o akt milosrdenstva, pretože, ako je vidno na videu, zranený si smrť vyslovene prial.

Obec Robotyne, nachádzajúca sa v Záporožskej oblasti, sa minulé leto stala ťažiskom ukrajinskej protiofenzívy. Obec, ktorá mala pred vojnou zhruba 500 obyvateľov, bola v podstate zrovnaná so zemou. Rusi behom jari viackrát informovali, že obec dobyli, avšak podľa máp projektu DeepState sa stále nachádza v zóne nikoho.

„V sektore Orichiva boli odrazené štyri nepriateľské útoky v oblastiach Mala Tokmačka a Robotyne. Žiadne pozície neboli stratené,“ vykresľuje situáciu na bojisku v Záporožskej oblasti rozviedka ukrajinského generálneho štábu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie