fbpx

Viac ako sto kilometrov diaľničných úsekov bude zdarma. Zmena príde už čoskoro

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Na Slovensku bude možné už onedlho jazdiť po vybraných diaľničných úsekoch celkom bezplatne. Ktoré to sú a kedy začne novinka platiť?

Ministerstvo dopravy sa rozhodlo odľahčiť doprave vo veľkých mestách. Už dávnejšie preto informovalo, že pripravuje užitočnú novinku. Vodiči budú môcť obchvaty využívať bezplatne, teda bez nutnosti kupovať si diaľničnú známku. Ako informuje portál tvnoviny.sk, dokopy pôjde o vyše 100 kilometrov diaľničných úsekov.

„Platiť to začne od prvého augusta,“ povedala hovorkyňa rezortu dopravy Petra Poláčiková.

Diaľničná známka od tohto termínu nebude potrebná napríklad pri prejazde D4 v Bratislave, na D2 od Stupavy či na časti R7 a na úsekoch R1 pri Nitre. V okolí Žiliny to budú časti D1 a D3. „Konkrétne tu to pomôže tým ľudom, ktorí idú zo západu a dochádzajú za prácou do južných alebo severných častí Žiliny, Kysuckého Nového Mesta, Čadce,“ povedal dopravný expert Ľubomír Palčák. Do zoznamu pribudnú aj bezplatné úseky v okolí Košíc, Prešova a Popradu.

Keď sa nové úseky pripočítajú k tým, ktoré sú už dnes bezplatné, vodiči budú mať dokopy takmer 200 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest zadarmo. Podľa odborníkov ide o dobrý krok, vďaka ktorému sa odľahčí doprava v mestách. Novinka je mierená na vodičov, ktorí by si aj tak len kvôli obchvatom miest diaľničnú známku nekúpili.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie