fbpx

Panika v Buckinghamskom paláci: Princezná utrpela po zrážke s koňom otras mozgu

Naľavo princezná Anna. Ilustračné foto. Zdroj: X/Mirror Royal, Unsplash/Eva M.

Princezná Anna (73) je v nemocnici s poranením hlavy a otrasom mozgu po „náraze do hlavy alebo nôh koňa“. 

Princezná Anna bola urgentne prevezená do nemocnice s poranením hlavy po „náraze do hlavy alebo nôh koňa„. Princezná utrpela „menšie zranenia a otras mozgu“ vo svojom domove Gatcombe Park v Gloucestershire včera vo večerných hodinách.

Buckinghamský palác uviedol, že kráľ Charles bol o udalosti „dôkladne informovaný„.

Vie sa, že Anna sa prechádzala po svojom panstve, keď sa v blízkosti nachádzali kone. Presná príčina jej zranení nie je potvrdená, ale predpokladá sa, že zodpovedajú možnému úderu od hlavy alebo nôh koňa.

Záchranné služby Anne poskytli na mieste zdravotnú starostlivosť predtým, ako ju previezli do nemocnice Southmead v Bristole. Podľa vyjadrenia Buckinghamského paláca zostáva v nemocnici na pozorovaní.

Zrušili sa všetky Annine záväzky na tento týždeň a je pochopiteľné, že nebude môcť letieť do Kanady na plánovanú cestu. Kráľovský palác uviedol: „Jej kráľovská výsosť dostáva primeranú odbornú starostlivosť. Ďalšie podrobnosti sa v tejto chvíli nezverejňujú. Jej kráľovská výsosť zostane v nemocnici Southmead, pokiaľ jej lekársky tím neurčí inak. Na základe odporúčania lekárov budú jej kráľovské povinnosti na nasledujúci týždeň odložené. Jej kráľovská výsosť sa ospravedlňuje všetkým, ktorí môžu byť v dôsledku toho nepríjemne dotknutí alebo sklamaní.

Očakáva sa, že princezná sa plne zotaví a vráti sa domov ešte tento týždeň.

Princezná bola naposledy videná minulý štvrtok, keď si užívala Ladies Day v Royal Ascot.

Celá krajina je veľmi naklonená jej kráľovskej výsosti.“ Dodal: „Všetci jej prajeme rýchle zotavenie,“ reagoval premiér Rishi Sunak. Líder labouristov Sir Keir Starmer povedal: „Prajem jej kráľovskej výsosti rýchle zotavenie. Posielam najlepšie priania v mene nás všetkých v Labouristickej strane.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie