fbpx

Šialené FOTO a VIDEO: Továreň na batérie zachvátili plamene, záchranári vytiahli už 9 mŕtvych (aktualizované)

Továreň v kórejskom hlavnom meste zachvátil požiar. Zdroj: X/TodayTeslanews

Deväť osôb zahynulo v pondelok pri požiari továrne na výboru lítiových batérií v Južnej Kórei. Ďalších 21 ľudí je nezvestných, píše TASR s odvolaním na správy agentúr AFP a DPA.

Plamene zachvátili niekoľkoposchodovú továreň vlastnenú firmou Aricell v meste Hwasong južne od juhokórejskej metropoly Soul. Hasičom sa požiar zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu.

„Stále nemôžeme vstúpiť do interiéru a vykonať záchrannú operáciu. Podnikneme ju, keď dostaneme požiar pod kontrolu,“ povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru. Hasiči podľa jeho slov pracujú s predpokladom, že v továrni pracovalo v čase vypuknutia požiaru 67 osôb.

Záchranárom sa neskôr podarilo z továrne dostať osem mŕtvych tiel, čím sa počet obetí zvýšil na deväť, povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru. Spresnil, že väčšina nezvestných ľudí pochádza zo zahraničia. Signál z mobilných telefónov nezvestných vychádzal z druhého poschodia továrne, dodal. „Dvadsaťjeden pracovníkov je nezvestných,“ spresnil.

Príčina vzniku požiaru zatiaľ nebola známa. Zamestnanci továrne uviedli, že na druhom poschodí budovy nastal výbuch.

Požiar lítiových batérií je náročné uhasiť bežnými hasiacimi metódami. Hasiči sa preto plamene snažia uhasiť pieskom, priblížil predstaviteľ miestneho hasičského zboru.

Južná Kórea je významným výrobcom batérií vrátane tých pre elektromobily. Tamojší výrobcovia ich dodávajú automobilkám po celom svete vrátane spoločnosti Tesla.

Hasiči vynášajú telo na mieste horiacej továrne na výrobu batérií v juhokórejskom meste Hwasong 24. júna 2024. Jedna osoba zahynula v pondelok pri požiari továrne na výboru lítiových batérií v Južnej Kórei. Ďalších 21 ľudí je nezvestných, píše TASR s odvolaním na správy agentúr AFP a DPA. Plamene zachvátili niekoľkoposchodovú továreň vlastnenú firmou Aricell v meste Hwasong južne od juhokórejskej metropoly Soul. Hasičom sa požiar zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu. FOTO TASR/AP

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie