Rebríček hodnotil NAJHORŠIE slovenské pokrmy: Pohoreli treska, kapustové fliačky a ďalšie delikatesy

Reklama
Najhoršie slovenské jedlá. Foto: Kaufland, Tinkinerecepty

Každá krajina sa môže pýšiť zbierkou jedál, na ktoré je právom hrdá. Počas dovoleniek či poznávacích zájazdov sa snažíme ochutnať čo najviac z miestnej kuchyne. Ulahodiť všetkým chuťovým pohárikom však býva občas ťažké.

Portál tasteatlas.com si zobral na paškál tradičné slovenské jedlá. Kým väčšina sa ich nedokáže nabažiť, vďaka rebríčku si vyslúžili nelichotivé hodnotenie. Pozri si hitparádu 16-ich najhoršie hodnotených slovenských pokrmov

1. Smotanová nátierka

Táto krémová nátierka je vyrobená z kyslej smotany a kombinácie sušeného mlieka a cmaru. Vychutnáva si ho v celej Českej republike a na Slovensku. Nátierka je tradične ochutená rôznymi bylinkami, šunkou, paprikou, či cesnakom.

2. Ryžový nákyp

Často sa podáva ako hlavné jedlo. Pozostáva z ryže uvarenej v mlieku, ktoré je vychladené a kombinované so žĺtkami, cukrom, maslom, vanilkou a vyšľahanými bielkami.

3. Kokosové ježe

Čupavci sú tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané jemne sušeným kokosom. Čupavci sú mimoriadne obľúbené pre svoju klimatickú vhodnosť, pretože po krájaní na kocky a v kokose nevysychajú.

4. Demikát

Demikát je tradičná slovenská polievka vyrobená z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze. Polievka je typicky ochutená čiernym korením, rascou a mletou červenou paprikou a pred podávaním je ozdobená nasekanou pažítkou.

5. Veka

Veka je odroda bieleho chleba, ktorá je podobná slávnej francúzskej bagete, ktorá sa bežne vyskytuje v českej, slovenskej a poľskej kuchyni. Vyrába sa z kysnutého pšeničného cesta a zvyčajne sa tvaruje do malých bochníkov, kratších a širších ako tradičná bageta. Po pečení získajú bochníky zlatohnedú kôrku, pričom stred zostane mäkký a vzdušný.

Medzi najhoršie známkované jedlá patria tiež fliačky s kapustou, liptauer (syrová nátierka), karbanátky, strapačky. Nechýbajú ani sladké dezerty ako medvedie labky (10.), žemľovka (11.), makovník (13.), laskonky (15.). Mnohých šokuje, že v tabuľke nájdeme aj vychýrené pokrmy ako treska (12.) či bryndzové pirohy (14.) a na poslednom 16. mieste skončili bratislavské rožky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie