fbpx

Plánuješ stráviť dovolenku v Chorvátsku? Táto INTERAKTÍVNA mapa ti ukáže, ktorá pláž je čistá

Na snímke pláž na ostrove Brač v Chorvátsku. Zdroj: FACEBOOK/Lilly, Croatian Traveler

Chystáš sa na dovolenku do Chorvátska? Potom máš k dispozícií interaktívnu mapu, pomocou ktorej si vieš skontrolovať, či je pláž, na ktorej plánuješ dovolenkovať, čistá.

Chorvátsko stále patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Avšak v posledných dňoch mnohých znepokojili správy o znečistených plážach, o ktorých informovali chorvátske médiá. Envirorezort však turistov upokojil a informoval, že všetky pláže sú čisté a vhodné na kúpanie.

Znečistené pláže

Médiá pravidelne informujú o znečistených plážach, ktoré trápia turistov aj domácich. V júni sme ťa informovali o ropnej škvrne, ktorá sa na pobreží Istrie tiahla dokonca stovky metrov.

Ďalších dovolenkárov na chorvátskom ostrove Hvar nepotešili splašky, ktoré opätovne znečisťujú pláže. Škvrny majú niekedy v priemere až 150 metrov. V Chorvátsku mali rovnaký problém aj minulý rok. Pláže sú však napriek týmto správam podľa ministerstva čisté a turisti sa tak nemajú čoho obávať.

Interaktívna mapa ukazuje všetky pláže čisté

Chorvátske ministerstvo životného prostredia preto vytvorilo interaktívnu mapu, v ktorej si dovolenkári môžu pozrieť, aká čistá je pláž, ktorú sa chystajú navštíviť, informuje o tom portál refresher.sk.

Čistotu a kvalitu vody hodnotili na základe kritérií definovaných nariadeniami o kvalite vody na kúpanie v mori a vo vnútrozemí a tiež na základe smernice EÚ o kvalite vody na kúpanie.

Podľa mapy sú takmer všetky pláže v Chorvátsku vo výbornom stave a vo všetkých sa dá kúpať. Interaktívnu mapu si môžeš pozrieť na tejto webovej stránke.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie