fbpx

Modelka trpí vážnym ochorením čriev. Aj s vreckom na bruchu si užíva život

Na snímke mladé dievča, ktoré trpí vážnou chorobou. Zdroj: INSTAGRAM/Belinda Sophie Ingeman Møller

Vo veku 18 rokov podstúpila Belinda Ingeman Møllerová operáciu, po ktorej jej na bruchu zostal stomický vak. V minulosti musela chodiť na toaletu až 20-krát denne, pretože má Crohnovu chorobu. Vývod bol pre ňu oslobodením a s vreckom žije plnohodnotný život.

Choroba jej znepríjemňovala život

Puberta bola pre Ingeman ťažkou skúškou. Trpela extrémnymi brušnými kŕčmi, hnačkami a častým zvracaním. Ľudia ju považovali za simulantku a na jej sťažnosti sa pozerali zvrchu. Za všetkým bola Crohnova choroba, ktorá jej veľmi znepríjemňovala život, informuje o tom portál idnes.cz.

Až v 18 rokoch ju zachránila operácia. Jej stav bol vážny, bola podvyživená a bez energie. Lekári sa obávali o jej život a museli jej odstrániť veľkú časť čriev. Jediným riešením bolo nakoniec vytvorenie umelého vývodu.

Chcela zomrieť

„Na čas tesne po operácii si veľmi nepamätám. Aj pod silnými liekmi boli bolesti také silné, že som len ležala na nemocničnom lôžku a hovorila som, že chcem zomrieť. Neskôr mi to všetko povedal môj priateľ. Keď som sa vrátila z nemocnice domov, nasledujúce mesiace som strávila s rodičmi. Bola som len doma a prežívala som naozaj ťažké obdobie,“ povedala žena pre Stomiguiden.

Niekoľko mesiacov po operácii sa konečne cítila normálne a začala sa opäť tešiť zo života. Po operácii sa obávala, že jej život sa skončil a nebude môcť robiť veci ako jej rovnako starí priatelia.

„Neskôr som pochopila, že vrecko nebolo až také obmedzujúce. Našla som si šport, ktorý ma baví. Posilňujem a šírim povedomie o tejto chorobe, ako len môžem. Na svete je nás toľko, že by som to ani nedokázala spočítať. Je dôležité o týchto veciach hovoriť,“ dodala. Svoj život pravidelne zdieľa na Instagrame.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie