fbpx

Rodinní známi o nešťastí v Chorvátsku: Chlapec priniesol z kríkov granát, vybuchol mu v ruke

Ilustračná fotografia. Zdroj: Slobodna Dalmacija

Zatiaľ stále nie je jasné, čo presne stálo za nešťastím, pri ktorom v Chorvátsku v Zadarskej župe zomrelo malé dieťa z Česka. Pôvodne sa špekulovalo o míne, podľa vyjadrenia chorvátskej polície ale ide o „výbušný prípravok“. Zdroj TV Nova však uvádza, že išlo o výbuch granátu, ktorý dieťa prinieslo z krovia na odpočívadlo.

Dvaja ľudia, ktorí sú blízkymi známymi rodín, ktoré v Chorvátsku zasiahlo veľké nešťastie, popísali, že všetko začalo ako výlet dvoch rodín po Balkáne.

„Išli už domov, jedno auto začalo mať problémy s vodou, prehrievalo sa, praskla tam nejaká hadica. Zastavili kvôli oprave na malom parkovisku, chlapec odišiel do kríkov na záchod. Keď sa vracal, tak v natiahnutej ruke držal granát,“ popísal zdroj. Granát potom vybuchol a chlapca na mieste zabil.

Cesty sa zúčastnili celkom štyria dospelí a tri mladšie deti. Tieto informácie pre TV Nova potvrdil aj druhý zdroj, ktorý druhú rodinu pozná.

Pôvodne malo ísť o mínu

Pôvodne chorvátske médiá špekulovali o tom, že výbuch mohol byť spôsobený mínou. Auto totiž zastavilo v otvorenom priestore, v Chorvátsku sa navyše nachádzajú stále nebezpečné miesta, kde naďalej zostávajú míny a ďalšia zabudnutá munícia po občianskej vojne v 90. rokoch. Verziu s mínou ale chorvátska polícia vo štvrtok dopoludnia odmietla.

Zadarská polícia vo štvrtkovom vyhlásení uviedla, že k výbuchu „došlo v dôsledku aktivácie doteraz neznámeho výbušného prípravku“. Výraz „sredstvo“, ktorý polícia uviedla, sa obyčajne používa na označenie napríklad chemických prípravkov. Polícia tiež spomenula, že výbuch nastal vo vozidle a že prípravok si mali Česi priviezť so sebou.

Zadarski novi denník uvádza, že podľa jeho informácií išlo o karavan, v ktorom vybuchol plyn v nádrži. Ten mal zastaviť na odpočívadle.

Nešťastie sa stalo v stredu okolo 18.00 hod. Zomrelo asi deväťročné dieťa a dve ženy skončili so zranením v nemocnici. Sú mimo ohrozenia života.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie