fbpx

Požiar v utečeneckom centre si vyžiadal jednu obeť a niekoľko zranených

KK38 Apolda - Na snímke uteèenci sú evakuovaní z ubytovacieho zariadenia pre uteèencov po požiari 4. júna 2023 v nemeckom meste Apolda. V ubytovacom zariadení pre uteèencov vo východonemeckom meste Apolda, ktorý v nede¾u zasiahol požiar, našli jedno màtve telo. FOTO TASR/AP Refugees are evacuated after a fire broke out in a refugee shelter in Apolda, Germany, Sunday June 4, 2023. Police said the fire broke out around 5 a.m. Sunday and that one person had died. A local government spokesperson said the shelter housed 300 people and was evacuated. (Michael Reichel/dpa via AP)
Zdroj foto: TASR

V ubytovacom zariadení pre utečencov vo východonemeckom meste Apolda, ktorý v nedeľu zasiahol požiar, našli jedno mŕtve telo. 

Požiar v stredisku v Apolde, ležiacom v strednej časti spolkovej krajiny Durínsko, vypukol v nedeľu v skorých ranných hodinách. Zranenia utrpelo ďalších osem ľudí. Podľa polície je nezvestný deväťročný chlapec. Úrady zatiaľ nepotvrdili, či nájdené telo patrí nezvestnému chlapcovi.

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa. Prípad začali vyšetrovať miestne orgány. Podľa tamojších úradov je v zariadení ubytovaných približne 300 ľudí. Všetkých previezli do prijímacieho strediska pre utečencov v meste Hermsdorf v okrese Saale-Holzland.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie