fbpx

VIDEO: Rýchlosť ako v akčnom filme. Skupina zlodejov vtrhla do klenotníctva

Kamerové záznamy (Zdroj: reprofoto/Mercury News)

Zábery, o akých by si mohol nechať zdať hocijaký hollywoodsky režisér, zachytili kamery v klenotníctve v kalifornskom Sunnyvale.

Skupina zhruba dvadsiatich ľudí s čiernymi kuklami na tvárach, vyzbrojených kladivami a ďalším náčiním, prepadla klenotníctvu krátko popoludní. Potom, čo rozmlátili dvoje sklenené dvere, začali ako mravce rabovať šperky.

Počas zhruba dvoch minút boli vitríny prázdne. Zlodeji z miesta činu odišli v niekoľkých automobiloch ešte pred príchodom polície. Zasahujúci strážnici však dve z vozidiel zaregistrovali; začala tak divoká naháňačka. Ani jeden z prenasledovaných vodičov totiž neuposlúchol výzvy na zastavenie vozidla.

Prvé auto policajtom nakoniec zmizlo z dohľadu. Pri sledovaní druhého videli, ako zlodeji vyhadzujú šperky von z automobilu. Avšak aj tento automobil im unikol. Ďalšia hliadka ho však našla odstavený na diaľnici.

Päť podozrivých z neho síce ušlo, ale nie ďaleko. Polícia ich zadržala, identifikovala a všetci skončili vo väzbe s niekoľkými obvineniami vrátane ozbrojenej lúpeže alebo kladenia odporu pri zatýkaní, píše web nbcnews.com.

Pri celej dráme nebol nikto zranený. Časť klenotov polícia zabavila, celková hodnota ukradnutých šperkov ale nie je zatiaľ známa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie