fbpx

FIA si predvolala šéfa Haasu Steinera po kritike stevardov na VC Monaka

EBE 15 Monako - Na snímke dánsky pilot formuly 1 Kevin Magnussen na monoposte Haas poèas tretieho tréningu pred nede¾nou Ve¾kou cenou Monaka F1 na okruhu v Monte Carlo v sobotu 27. mája 2023. FOTO TASR/AP Haas driver Kevin Magnussen of Denmark steers his car during the Formula One third free practice session at the Monaco racetrack in Monaco, Saturday, May 27, 2023. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Zdroj foto: TASR

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) si predvolala šéfa tímu Haas Günthera Steinera v súvislosti s jeho kritikou voči stevardom na VC Monaka. Steiner vyhlásil, že F1 musí zapracovať na kvalite stevardov a nie je prijateľné, aby o dôležitých veciach rozhodovali „laici“.

Komentáre prišli po tom, čo jazdec Haasu Nico Hülkenberg dostal na minulotýždňovej VC Monaka päťsekundový trest za kolíziu z úvodného kola. Steiner tvrdí, že jeho tím preskúmal videozáznamy a nenašiel žiadne dôkazy o vine pilota. „Stále tomu nerozumiem. Bolo mi povedané, že na videu možno kolíziu vidieť. Pozrel som si množstvo záberov a na žiadnom z nich som zrážku nevidel. Každý profesionálny šport má profesionálnych rozhodcov. F1 je jeden z najväčších športov na svete a stále tu máme laikov. Tí rozhodujú o osude ľudí, ktorí do kariéry investujú milióny,“ citovala 58-ročného funkcionára agentúra DPA.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie