VIDEO: V Nemecku polícia zastrelila muža, ktorý napadol fanúšikov sekerou

Na snímke polícia a ozbrojený muž. Zdroj: REPROFOTO X/Imtiaz Mahmood

Nemecká polícia dnes krátko po poludní zastrelila muža ozbrojeného sekerou, ktorý predtým napadol futbalových fanúšikov neďaleko hlavnej hamburskej triedy Reeperbahn. V centre druhého najľudnatejšieho nemeckého mesta sa ich pri príležitosti majstrovstiev Európy vo futbale zišli desaťtisíce, informuje denník Bild, podľa ktorého je útočník v ohrození života.

Muž sa približne o 12.30 hod., v čase, keď sa v centre Hamburgu pred zápasom medzi Holandskom a Poľskom nachádzalo 40 000 futbalových priaznivcov, vrhol na fanúšikov a potom na policajtov. Policajti sa ho najprv pokúsili zastaviť paprikovým sprejom, potom varovným výstrelom a nakoniec na neho vystrelili niekoľko rán.

Príčina útoku zatiaľ nie je známa. Tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na Bild uviedla, že muž bol ozbrojený krompáčom a zápalnou fľašou.

V úplne inej časti Nemecka – v meste Wolmirstedt neďaleko Magdeburgu – 27-ročný Afganec v piatok večer pobodal a zranil troch futbalových fanúšikov, z toho dvoch vážne. Podľa polície tento muž predtým zabil iného Afganca „predmetom podobným nožu“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie