O život prišlo dievča, ktoré sa topilo v Thermalparku Dunajská Streda

Ilustračné foto Zdroj: FOTO TASR/Edmund Örzsik

Nešťastie, ktoré sa odohralo v Thermalparku Dunajská Streda sa napokon skončilo tragicky. Iba 14-ročná Laura, ktorá sa topila na kúpalisku, po niekoľkých dňoch v nemocnici zomrela. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá to vyšetruje ako usmrtenie.

Ako sme ťa už informovali, minulú sobotu sa v jednom z bazénov v Dunajskej Strede odohrala nešťastná udalosť. Po tom, čo sa topila 14-ročná Laura, ju privolaní záchranári museli oživovať a v ťažkom stave ju letecky previezli do nemocnice v Bratislave. Bohužiaľ, ako najnovšie píše portál cas.sk., vo štvrtok dievča zomrelo.

Zasiahli včas?

Údajne mala školáčka v bazéne dostať epileptický záchvat. Pod vodou mala stráviť až 7 minút. „Operátor tiesňovej linky 155 vyslal ambulanciu RLP a záchranársky vrtuľník k maloletej pacientke, ktorá sa topila. Po úspešnej resuscitácii bola letecky transportovaná zaintubovaná na umelej pľúcnej ventilácii do Národného ústavu detských chorôb,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

Vedenie kúpaliska odmieta obvinenia, podľa ktorých v čase topenia sa dievčaťa nebol na mieste žiaden plavčík. Podľa riaditeľa kúpaliska mali na mieste činu plavčíkov, ktorí okamžite zasiahli. „Oni dobehli, riešili prípad, ale ako to presne bolo a kto čo robil, k tomu sa neviem vyjadriť,“ uviedol riaditeľ Gabriel Somogy.

Vyšetrujú to ako usmrtenie

Prípadom sa zaoberá nielen vedenie kúpaliska, ale aj polícia. Vo vyšetrovaní už nastala zmena. Pôvodne bolo vo vecí vedené trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

„Vyšetrovateľ kriminálnej polície skutok vzhľadom na okolnosti prekvalifikoval na trestný čin usmrtenia. V súčasnosti vykonávame úkony potrebné na riadne objasnenie sobotnej udalosti,” uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa, Zlatica Antalová.

Ako dodala, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a vek osoby polícia bližšie informácie neposkytuje.

Odkaz do neba

Najbližšia rodina a známy prežívajú obrovskú bolesť. „V našich srdciach budeš žiť navždy, Laura,“ poslala odkaz na 2. svet na sociálnej sieti Laurina mladšia sestra, keď zdieľala ich spoločnú fotku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie