fbpx

Rybakinová odstúpila z turnaja: „Ťažko sa mi dýchalo“

WA 50 Paríž - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová odvracia úder Èešky Lindy Noskovej v zápase 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži vo štvrtok 1. júna 2023. FOTO TASR/AP Kazakhstan's Elena Rybakina plays a shot against Linda Noskova of the Czech Republic during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Thursday, June 1, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Zdroj foto: TASR

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová pre chorobu odstúpila z grandslamového turnaja Roland Garros. Vlaňajšia wimbledonská šampiónka mala v sobotňajšom 3. kole v pozícii nasadenej štvorky nastúpiť proti Sare Sorribesovej Tormovej. Španielka tak bez boja postúpila do osemfinále.

Rybakinová patrila na parížskej antuke k najväčším favoritkám na zisk titulu, v máji triumfovala na turnaji WTA v Ríme. „Proti Sorribesovej Tormovej by som nebola ani zďaleka schopná podať stopercentný výkon. Ak máte problémy s dýchaním, nemôžete sa poriadne pohybovať po kurte a hrať na požadovanej úrovni,“ citovala slová Rybakinovej agentúra AP.

Kazaška mala v uplynulých dňoch horúčky. „Dve noci som nespala. Počas sobotňajšieho rozohrávania sa mi ťažko dýchalo. Konzultovala som môj zdravotný stav s lekárom, ktorý mi povedal, že v Paríži šarapatí vírus. Necítila som sa na to, aby som odohrala súťažný zápas, preto som sa rozhodla odstúpiť z turnaja,“ dodala svetová štvorka.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie