fbpx

Nevyhadzujte šupky od banánov! Majú zázračné účinky

Ilustračná fotografia. Zdroj: freepik.com

Väčšina z nás šupky od banánov automaticky vyhadzuje do odpadkového koša. Koho by tiež napadlo, že majú takéto využitie! Dokážu oživiť šatník, rozžiariť vašu pleť aj pomôcť od niektorých zdravotných problémov.

Hnojivo pre rastliny

Pokiaľ vyzerajú vaše kvety trochu nevýrazne a unavene, skúste k nim prihodiť kúsky nakrájanej banánovej šupky. Dobre funguje aj odvar alebo výluh zo šupiek, ktorým sa kvet len ​​ľahko zaleje. Pripravíte ho jednoducho: dajte šupku do veľkého pohára s vodou a nechať ju lúhovať niekoľko dní. Pre lepší výsledok je dobré nádobu uzatvoriť. Následne výluh zmiešajte s 5-7 litrami vody a používajte odstáte na zalievanie rastlín.

Regenerácia chodidiel

Banánové šupky sú bohaté na vitamíny A, B, C aj D, vedia preto zázraky so suchou a svrbiacou kožou na nohách. Doprajte popraskaným pätám obklady zo šupiek od banánov. Pre lepšie účinky je dobré opakovať kúru každý deň počas jedného týždňa. Už nebudete potrebovať žiadne drahé krémy na nohy.

Koniec kruhov pod očami

Existuje dôvod, prečo sa toľko kozmetických a pleťových produktov vyrába s banánovou tinktúrou. Banány sú skvelé na rozjasnenie a zjemnenie pokožky, pretože sú plné vitamínu E, o ktorom je známe, že napomáha od tmavých škvŕn a drobných jazvičiek. Šupky majú tiež skvelé hydratačné schopnosti, a zbavia vás tak kruhov pod očami po namáhavom dni či prebdenej noci. Nakrájajte šupku na menšie kúsky a umiestnite ich na tvár. Nechajte pôsobiť až 30 minút, potom opláchnite každodenným čistiacim prostriedkom a sledujte rýchle výsledky.

Na hmyzie bodnutie aj uhryznutie

Banánové šupky prirodzene znižujú opuchy a zmierňujú zápaly, sú preto užitočné aj na kúsance od hmyzu. Vnútrom šupky jednoducho pretrite uhryznutie od komára alebo štiepance od včiel a počas dňa to niekoľkokrát opakujte. Nepríjemné svrbenie, štiepanie a opuch budú čoskoro na ústupe. Táto prírodná metóda v boji proti hmyziemu uhryznutiu je skvelá aj pre našich najmenších. Pokiaľ vyrážate do prírody, nikdy si nezabudnite do batohu pribaliť pár banánov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie