fbpx

FOTO: Češka ulovila medvedicu na Orave. Plánovala ju previezť cez hranice

Češka ulovila medvedicu na Orave. Zdroj: FACEBOOK/Polícia Slovenskej republiky

V okrese Dolný Kubín žena českej národnosti neoprávnene usmrtila chráneného živočícha. Navyše medvedicu mala naporciovanú a chcela ju previezť cez hranice. Hrozí jej trest na päť rokov basy. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie 33-ročnej Češke za prečin pytliactva v súbehu s prečinom porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

„Obvinená je podozrivá, že v apríli minulého roka v okrese Dolný Kubín protiprávne ulovila vlastnou dlhou guľovou zbraňou s tlmičom hluku samicu medveďa hnedého. Následne medvedicu rozrezala a jej časti vložila do plastových nádob a vriec. Po tomto čine sa na vozidle presúvala smerom do Česka, avšak bola zastavená políciou SR,“  priblížil hovorca policajného prezídia Roman Hájek.

Dodal, že obvinená svojím konaním porušila zákon o ochrane prírody a krajiny, neoprávnene usmrtila chráneného živočícha a obchodovala s ním vo výške 5-tisíc eur. Vyšetrovateľ jej vzniesol obvinenie za prečin pytliactva v súbehu s prečinom porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie